Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Серцево-судинні захворювання – одна з провідних причин смертності у світі

Серцево-судинні захворювання – одна з провідних причин смертності у світіЗа даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, серцево-судинні захворювання – головна причина смертності від неінфекційних хвороб у світі. 29 вересня відзначається Всесвітній день серця, покликаний нагадати людству про надзвичайно велику роль цього органу у життєдіяльності людини.

Всесвітній день серця проводиться за підтримки ВООЗ. У 2000 році його започаткувала Всесвітня федерація серця. Лікарі та експерти нагадують про фактори ризику розвитку серцево-судинних патологій. Це, в першу чергу, артеріальна гіпертензія, а також високий рівень холестерину в крові, зайва вага, малорухливий спосіб життя, шкідливі звички, особливо тютюнопаління, та стреси.

Головна профілактика серцево-судинних недуг – це фізично активний спосіб життя, наголошують у ВООЗ. Дуже важливим є здорове харчування, контроль артеріального тиску, маси тіла, рівня холестерину в крові. Для профілактики хвороб серця і судин слід відмовитися від паління, зловживання алкоголем, уникати стресів, займатися спортом, більше перебувати на свіжому повітрі.

У Всесвітній день серця лікарі нагадують – проблеми з роботою серця та судин можуть призвести до серйозних, навіть фатальних наслідків. Тож слід вчасно звертатися за медичною допомогою у разі появи тривожних симптомів.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED