Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У Києві майже половина ліжок для хворих на COVID-19 в медзакладах вже зайнята

У Києві майже половина ліжок для хворих на COVID-19 в медзакладах вже зайнятаУ столиці збільшується кількість госпіталізованих з діагнозом COVID-19. Наразі майже половина з ліжок у медзакладах, призначених для хворих на цю хворобу, вже зайняті. Про це під час прес-брифінгу повідомив голова Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту Олег Гелевей.

За даними пана Гелевея, усього в Києві для хворих на COVID-19 передбачено 2239 ліжок в медзакладах. Станом на 24 вересня 2020 року 1028 з них вже були зайняті. Також в столиці є 2 хворих на COVID-19 вагітних, які лікуються у пологових будинках №3 та 5. 

Загалом, за інформацією Олега Гелевея, в столиці близько 8 тисяч ліжок може бути використано для госпіталізації хворих. Проте це загальна кількість, не можна забувати про наявність інших хвороб, не лише COVID-19, які теж потребують лікування в стаціонарі.

Олег Гелевей не відкидає необхідності розгортання в майбутньому мобільних шпиталів у Києві, якщо COVID-19 і надалі буде поширюватися швидкими темпами в столиці. Подібні мобільні шпиталі вже розгорталися взимку-навесні 2020 року у Китаї, Італії, США та інших країнах світу, де ситуація з поширенням COVID-19 була вкрай тривожною.

Пан Гелевей назвав ще одну проблему у питанні боротьби з COVID-19 в Україні взагалі та Києві зокрема. Це катастрофічний дефіцит медичного персоналу.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED