Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Майже 4 тисячі лікарів в Україні звільнилися після початку другого етапу медичної реформи

Майже 4 тисячі лікарів в Україні звільнилися після початку другого етапу медичної реформи За період з 1 квітня 2020 року і по нинішній час в Україні звільнилося з роботи 3815 лікарів та 4642 медичні сестри, що працювали на вторинній ланці медичної допомоги. Тобто, після початку нового етапу медичної реформи чисельність медичних працівників в нашій державі зменшилася майже на 8,5 тисяч. І це в умовах тотального дефіциту медичних кадрів в країні.

Дані про кількість звільнених медиків зібрала Національна служба здоров’я України за дорученням міністра охорони здоров’я України Максима Степанова. Про це повідомляє заступниця голови НСЗУ Оксана Мовчан, яка тривалий час була т.в.о. голови відомства.

Раніше, в інтерв’ю виданню «Лівий берег», пан Степанов прогнозував, що через другий етап медичної реформи може бути звільнено до 50 тисяч лікарів. Як бачимо, реальні цифри значно менші. Проте вони все одно залишаються тривожними на фоні браку медичного персоналу в країні, особливо в умова боротьби з пандемією.

Пані Мовчан також зауважила, що більша частина зі звільнених медичних працівників насправді не перестала працювати у галузі охорони здоров’я, а просто змінила місце роботи. Проте скільки ж медиків з числа звільнених дійсно залишилися працювати в медицині, наразі невідомо.

Автор: Ольга Купріянова
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED