Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Нова партія ліків проти гепатиту С скоро надійде в регіони – МОЗ

Нова партія ліків проти гепатиту С скоро надійде в регіони – МОЗНова партія ліків проти вірусного гепатиту С, закуплених за державний кошт, скоро надійде в регіони. Про це повідомляє МОЗ. Завдяки цим лікам від гепатиту С можна буде ефективно лікувати понад 18 тисяч українських пацієнтів.

Дані препарати – це ліки прямої дії, виготовлені на основі новітніх розробок. Вони відповідають рекомендаціям ВООЗ щодо ефективності лікування гепатиту. Схеми лікування цими препаратами універсальні, вони ефективно діють на всі генотипи вірусу гепатиту С. Таблетки можна приймати від 3 до 6 місяців 1 раз на добу, без будь-яких додаткових процедур. Вводити ці препарати ін’єкційно теж немає жодної потреби. Дані препарати нового покоління мають мінімальну кількість можливих побічних ефектів, зазначають у МОЗ.

Ефективність лікування вірусного гепатиту С за допомогою цих препаратів становить більше 90%. Розподіл їх регіонами відбудеться на основі наказу МОЗ №2028.

Нагадуємо, гепатит С, особливо виявлений на ранній стадії розвитку хвороби, на сьогодні вважається виліковним. Шанси хворого на повне одужання підвищуються за умови раннього старту лікування. Ліки від вірусного гепатиту С закуповує держава, пацієнти за них платити не повинні, наголошують у МОЗ.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED