Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україні працює майже 1600 мобільних медичних бригад для виявлення COVID-19 – НСЗУ

В Україні працює майже 1600 мобільних медичних бригад для виявлення COVID-19 – НСЗУВ Україні наразі працює 1592 мобільні бригади медиків, які працюють для своєчасного виявлення пацієнтів з COVID-19 та їх госпіталізації за потреби. Таку інформацію повідомляє Національна служба здоров’я України.

Усього, за даними НСЗУ, відомство уклало договір на надання послуг мобільними бригадами з 936-ма медичними установами країни, більшість з яких – заклади первинної медичної допомоги. Найбільше мобільних бригад працює в Харківській області – в цьому регіоні їх 100. Лише в серпні поточного року мобільні бригади відібрали матеріал для тестування на COVID-19 у пацієнтів з підозрою на цю хворобу, на основі якого було зроблено понад 205 тисяч ПЛР-тестів, повідомляє НСЗУ. Якщо порівнювати з липнем, продуктивність мобільних бригад за цим показником зросла на 30%. У середньому 1 мобільна бригада за серпень взяла 131 зразок для аналізу на COVID-19. Це середній показник по країні, який значно відрізняється залежно від регіону. Наприклад, на Київщині цей показник складає цілих 365 зразків на 1 бригаду за серпень.

У НСЗУ нагадують – за появи перших симптомів COVID-19, таких як кашель, підвищення температури тіла, задишка, слід телефонувати своєму сімейному лікарю або до екстреної медичної допомоги за номером 103. Якщо лікар або диспетчер «швидкої» побачить в цьому доцільність, він спрямує до пацієнта додому мобільну бригаду, щоб здійснити забір матеріалу для тестування на COVID-19. Мобільна бригада має також доставити забрані зразки до лабораторії. Результат тесту надходить до сімейного лікаря пацієнта. Він і надає рекомендації хворому щодо подальшої тактики лікування, якщо діагноз COVID-19 підтвердився. А також може направити його на госпіталізацію.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED