Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Для безперебійної роботи ЕСОЗ було здійснено перерозподіл понад 7 мільйонів гривень – НСЗУ

Для безперебійної роботи ЕСОЗ було здійснено перерозподіл понад 7 мільйонів гривень – НСЗУНа роботу електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) було багато нарікань з боку лікарів та пацієнтів України. Наголошувалося, що система постійно зависає, працює повільно, некоректно зберігає дані. Тож було прийнято рішення здійснити перерозподіл 7,1 мільйони гривень, щоб забезпечити стале нормальне функціонування ЕСОЗ. Про це повідомляє Національна служба здоров’я України.

У НСЗУ заявляють, що завдяки цьому ЕСОЗ поки працює нормально. Для цього було закуплено додаткові потужності в датацентрі, що дозволило центральному компоненту системи працювати в нормальному, а не в авральному режимі. Вказані 7,1 мільйони гривень вже вдалося знайти, наразі ж ведеться робота з пошуку ще 24 мільйонів гривень, які, за прогнозами НСЗУ, також вдасться перерозподілити і направити на потреби ЕСОЗ. На ці гроші планується ще більше розширити послуги датацентрів ЕСОЗ, впровадити нові модулі, покращити функціонал.

Однією з головних проблем в роботі ЕСОЗ в Україні експерти називають надмірне навантаження на центральний компонент системи та необхідність зберігати абсолютно усі дані в режимі реального часу. Над вирішенням цієї проблеми слід працювати, наголошують в експертному середовищі.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED