Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

З 2021 року буде працювати новий алгоритм виклику бригад екстреної медичної допомоги в Україні

З 2021 року буде працювати новий алгоритм виклику бригад екстреної медичної допомоги в УкраїніЗ 2021 року бригади екстреної медичної допомоги в Україні будуть виїжджати на виклики за новим алгоритмом. Виклики будуть поділені на 4 категорії: критичні, екстрені, невідкладні та непрофільні. У першу чергу лікарі будуть виїжджати на критичні та екстрені виклики, а їх класифікацією буде займатися диспетчер.

У МОЗ зазначають, що на критичний для життя випадок бригада медиків повинна приїхати дуже швидко. Щоб це було можливо, на виклик буде направлятися машина швидкої допомоги, яка знаходиться найближче до пацієнта. Саме тому у роботі екстреної медичної допомоги скасовується територіальний поділ на області: медики зможуть виїхати на виклик у сусідню область, якщо знаходяться до хворого найближче. У МОЗ це називають принципом екстериторіальності.

Пришвидшити приїзд лікарів та доставку пацієнтів до медичних закладів допоможе і розробка, а також неухильне дотримування оптимальних маршрутів руху машин швидкої допомоги. 

Наразі, за словами міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, лише 31% бригад екстреної медичної допомоги приїжджають вчасно на виклики, дотримуючись встановлених часових нормативів. Цю ситуацію слід терміново змінювати, оскільки вона безпосередньо впливає на збереження здоров’я та життя пацієнтів, наголошують у МОЗ.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED