Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Повернення до тотального карантину поки не планується – Максим Степанов

Повернення до тотального карантину поки не планується – Максим СтепановПовернення до тотального загальнонаціонального карантину в Україні, який ми пережили навесні цього року, поки не планується. Таку інформацію в ефірі телевізійної програми «Сніданок з 1+1» оприлюднив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

За словами пана Степанова, хоча епідеміологічна ситуація з COVID-19 в Україні продовжує погіршуватися, загальнонаціональний карантин – це не вихід, оскільки економіка нашої країни може подолати його наслідки вкрай погано. До того ж, на думку пана міністра, модель адаптивного карантину, яка наразі діє в нашій державі, цілком відповідає нагальним потребам протидії з COVID-19.

Максим Степанов нагадав, що модель адаптивного карантину базується на інформації про наповненість лікарень, кількість активних хворих на COVID-19, кількість зроблених ПЛР-тестів. Відповідно до цієї інформації, щотижня українські міста та райони ділять на 4 зони – червону, помаранчеву, жовту та зелену. Найсуворіші обмеження зразка весняного карантину вводяться лише у червоній зоні. Станом на 14 вересня 2020 року таких червоних зон в Україні 37.

Отже, поки в Україні працює модель адаптивного карантину. Проте як буде розвиватися ситуація надалі, ніхто не береться прогнозувати. Оскільки кількість хворих українців на COVID-19 невпинно зростає.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED