Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Київські хірурги видалили з серця пацієнта пухлину розміром з яйце

Київські хірурги видалили з серця пацієнта пухлину розміром з яйцеВ Інституті хірургії та трансплантології імені Шалімова в Києві провели унікальну операцію: з серця пацієнта видалили пухлину розміром з куряче яйце. Лікарі дивуються, як хворий жив з такою патологією. До того ж, пацієнт стверджує, що ніяких симптомів хвороби серця у нього не було.

Хворий проживає на Прикарпатті. Симптом, через який він вирішив звернутися за обстеженням до лікарів, - біль в ногах після важкої фізичної роботи. А оскільки чоловік працює будівельником, цей біль був частим. Під час УЗД серця лікарі побачили в цьому органі величезну пухлину і терміново відправили пацієнта з Івано-Франківська до Києва на операцію. Їх побоювання за життя хворого були обґрунтовані: у будь-який момент новоутворення могло перекрити серцевий клапан і привести до раптової смерті.

Небезпечною була і підготовка пацієнта до операції. Адже коли наркоз починає діяти, м'язи людини розслабляються, і пухлина могла перекрити клапан. Результат такого - миттєва смерть. Але, на щастя, такого не сталося.

Випадок унікальний через розмір пухлини, а також через те, що симптоми патології так довго не виявлялися. Операція пройшла успішно, пацієнта вже виписали. Тепер йому належить пройти період післяопераційної реабілітації.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED