Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Взаємодія медичних установ і НСЗУ має багато недоліків - результати опитування

Взаємодія медичних установ і НСЗУ має багато недоліків - результати опитуванняГО «Платформа здоров'я» провела онлайн-опитування медичних працівників щодо особливостей взаємодії Національної служби здоров'я України з медичними установами. З'ясувалося, що ця взаємодія має багато технічних, фінансових та комунікаційних проблем.

В опитуванні, за даними ГО «Платформа здоров'я», взяло участь 244 медичних працівників з усіх областей України. 45,6% опитаних - це медики первинної ланки надання медичних послуг, 54,4% - вторинної. Опитування проводилося з 23 по 30 липня 2020 року шляхом заповнення онлайн-анкети.

За результатами опитування, лише менше 2% його учасників повідомляють про те, що у них не виникало жодних проблем в роботі з НСЗУ. У всіх інших виникали ті чи інші складності.

Найпоширеніші проблеми у взаємодії з НСЗУ, за результатами проведеного опитування, - це:
  1. Перебої в роботі електронної системи охорони здоров'я. На це вказало 76% опитаних.
  2. Незрозуміла форма бухгалтерської звітності - 52% опитаних.
  3. Недостатня навчальна база для роботи з електронною системою охорони здоров'я - 40% опитаних.
Також вказується на некоректно працюючу систему кодування діагнозів, невідповідність кодів захворюванням, проблеми з фінансуванням, наявність дублів декларацій в системі, неможливість редагувати збережені декларації, затягування в часі перегляду умов переукладання договорів з НСЗУ та інші проблеми.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED