Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Ємені лютує холера – загинуло вже більше 1000 осіб

Автор: Ольга Купріянова © Медичний портал Здоров-Інфо  При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язковеЄмен, держава на півдні Аравійського півострова, зіштовхнулася з наймасштабнішою епідемією холери у світі за останні роки. За даними ООН, кількість хворих вже перевищила показник у 200 тисяч осіб, при цьому померло від захворювання вже більше 1300 чоловік. Це просто колосальні втрати для ХХІ століття.

ЮНІСЕФ та ВООЗ зробили спільну офіційну заяву, у якій повідомляють, що цей спалах холери є найбільшим за останній час не лише в регіону, а й у світі, а 25% серед померлих – це діти. Усього за 2 місяці хвороба розповсюдилася у всіх без винятку регіонах країни. За найгіршими прогнозами, кількість хворих до кінця літа сягне позначки у 300 тисяч осіб. Щодня у Ємені реєструється близько 5 тисяч нових випадків холери.

Що ж таке холера, чому вона ще існує у сучасному світі? Це гостра кишкова інфекція, за якої відбувається сильне ураження кишківника. Людина весь час блює, у неї інтенсивна діарея, що призводить до зневоднення організму та часто смерті. Зараження відбувається через інфіковану воду, під час купання у забруднених річках та озерах, навіть при вмиванні, митті посуду водою із паличками холери. Ще один шлях потрапляння інфекції до організму – вживання інфікованої їжі. Крім того, холерні вібріони переносять мухи.

Холера – це хвороба, яка розповсюджується на територіях із поганими санітарно-гігієнічними умовами. Тож недивно, що вона спіткає саме жителів Ємену: країну вже давно роздирає війна між повстанцями та владою, її система водопостачання була фактично зруйнована під час бойових дій. Більше 7 мільйонів осіб проживає у регіонах, в яких немає доступу до чистої питної води.

ООН заявила про направлення до Ємену своїх представників, які будуть проводити серед місцевого населення роз’яснювальні роботи щодо заходів убезпечення себе та своїх дітей від смертельно небезпечної хвороби. Також в країну направляється гуманітарна допомога.

Оскільки Ємен не є острівною державою і межує з Оманом та Саудівською Аравією, небезпека розповсюдження хвороби нависає і над цими країнами. Тож поки не рекомендується відвідувати Аравійський півострів без нагальної потреби з туристичною метою чи по роботі. Якщо ж дані держави все ж необхідно відвідати, варто дотримуватися жорстких захобів безпеки.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED