Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Крапельниці для здоров'я та краси: що потрібно знати перед початком процедури?

Крапельниці для здоров'я та краси: що потрібно знати перед початком процедури?Постійне перебування в стані стресу, неправильне харчування, екологія накладають суттєвий відбиток на стан здоров'я.

Сьогодні медіа транслюють швидкий метод повернення до робочого ладу, а саме проходження комплексу інфузійної терапії, тобто крапельниць. Що саме уособлює в собі такий метод оздоровлення, чи є він необхідним та безпечним? З’ясуємо далі.
 
Інфузійна терапія, також відома як внутрішньовенна терапія — це медична процедура, що передбачає введення ліків внутрішньовенно. 
 
В першу чергу для більшості з нас поняття «крапельниці» асоціюються з проходженням лікування під час певного порушення зі сторони організму. Однак насамперед крапельниці це ефективний спосіб доставки поживних чи лікарських речовин у кров. Тобто основною перевагою є моментальне проникнення препарату в кров з забезпеченням якнайшвидшого позитивного результату.

Часто інфузійна терапія проводиться з метою швидкого відновлення після застіль, внаслідок яких виникла алкогольна детоксикація чи харчове отруєння. 

Внутрішньовенна терапія як б’юті процедура

Сьогодні внутрішньовенна терапія може бути справжньою б'юті-процедурою. Так даний метод дає можливість забезпечити зволоження шкірі, а також створити так звану антивікову дію.
 
Одним із таких прикладів є крапельниці, що містять у своєму складі цілий комплекс вітамінів та антиоксидантів. Внутрішньовенна терапія мікроелементами призначена для введення високої дози мінералів і вітамінів безпосередньо у кров. У той час як наше тіло зазвичай поглинає поживні речовини повільно, терапія вітаміном дозволяє йому швидко засвоювати поживні речовини у високих дозах.

Вітамінна інфузійна терапія для обличчя включає засіб для догляду за шкірою, який спрямований на розв'язання дерматологічних проблем, надаючи шкірі високу дозу корисних вітамінів. Часто крапельниця містить вітаміни A, C і E разом з іншими. Вітамін А має регенеруючу дію, вітамін С покращує вироблення колагену, який допомагає загоювати та зволожувати шкіру, а вітамін Е допомагає при запаленні та посилює вироблення шкірного сала.

Особливості підготовки

Особливої підготовки даний тип терапії не потребує. Потрібно пройти консультацію спеціаліста з наступними обстеженнями, за їх необхідності.  Інфузійна терапія проводиться залежно від випадку. Лікар ґрунтується на основній проблемі, поточних захворюваннях. Для лікаря важливо включити не лише рецептурні, але й безрецептурні ліки, дієтичні добавки та чаї, які пацієнти п’ють регулярно. Від цього залежатиме й дозування препарату, тривалість курсу та відповідно вид ліків. Також необхідно визначити протипоказання до тих чи інших препаратів. 
 
Адже крапельниця є медичною маніпуляцією та повинна проводитися виключно під наглядом медичним наглядом. 

Переваги та показання вітамінних крапельниць

Насамперед така вітамінна б’юті-процедура покращує зовнішній вигляд старіючої шкіри, шрамів від прищів та зміцнює загальний стан шкірного покриву.
 
Також це може допомогти регулювати цикл сну, стимулювати ріст волосся та нігтів. Люди, які не можуть їсти достатньо їди або мають захворювання, що перешкоджає засвоєнню поживних речовин, можуть бути кандидатами для внутрішньовенної вітамінної терапії. Інші способи застосування вітамінних крапельниць включають усунення зневоднення після інтенсивних фізичних вправ або вживання алкоголю, зміцнення імунної системи та підвищення рівня енергії. 

Тривалість ефекту від процедури залежатиме від ряду факторів. Насамперед це вік, метаболізм, дієта, спосіб життя та загальний стан здоров’я. Спочатку результат може триматися лише близько трьох днів, однак при постійному лікуванні рівень вітамінів нормалізується, і частоту процедур можна зменшити.

Протипоказання до проведення та побічні ефекти

Як такого протипоказання безпосередньо до інфузійної терапії немає, адже це спосіб введення препарату. Питання повинен викликати препарат, що буде вводитися. До прикладу препарати заліза не доцільні при відсутності залізодефіцитної анемії. 
 
Також окремої уваги потребують випадки терапії у вагітних. 

Щодо ризиків, то ймовірні випадки перевантаження кровотоку вітамінами, які вводяться відразу, замість того, щоб дозволити шлунку їх перетравлювати повільно.

В результаті може виникнути токсичність вітамінів, залежно від того, скільки вітамінів і мінералів уже є у кровотоці. Саме тому важливо пройти попередні обстеження та встановити лабораторні показники пацієнта, стан здоров’я та поточні ліки та добавки. Оскільки лікарі можуть перевищити рекомендовану добову норму споживання вітамінів і поживних речовин. У цьому випадку нирки працюватимуть понаднормово, щоб усунути непотрібні вітаміни та мінерали у тілі, але токсичність все одно може становити загрозу, якщо нирки перевантажені.

Крім того, високі дози вітаміну С можуть змусити організм виробляти оксалати, підвищуючи ризик розвитку каменів у нирках. Тому пацієнтам із захворюваннями нирок слід з обережністю підходити до внутрішньовенної вітамінотерапії.

Наявність в анамнезі проблем з серцем також потребують обережності, оскільки лікування може призвести до перевантаження рідиною, що небезпечно пошкодженням серця.

Вартість

Вартість внутрішньовенної терапії суттєво різниться залежно від того, де пацієнт отримує лікування та що входить до складу суміші.
 
Звісно, що не потрібно займатися самолікування та самостійно призначати собі ті чи інші препарати, та й ще в домашніх умовах без медичного нагляду. Кожен організм індивідуальний, і не варто виключати ризики можливих алергічних реакцій на той чи інший препарат. Тому ці типи інфузій зазвичай займають від 20 хвилин до години та проводяться в медичному кабінеті під спостереженням ліцензованого медичного працівника. Завжди потрібно переконуватися, що лікар, у якого пацієнт отримує внутрішньовенну вітамінну терапію, має сертифікат і знає про всі його проблеми зі здоров’ям. 

І пам’ятайте, що внутрішньовенна терапія не є заміною здорового харчування чи способу життя. Краса йде зсередини! Дбайте про себе.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм