Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як влітку захистити своє волосся?

Як влітку захистити своє волосся?У літній період під впливом високої температури та ультрафіолету, волосся швидко зневоднюється, стаючи ламким та пористим. При відсутності правильного догляду ризик пересушити волосся досить високий, тому розберемо основні правила як цього уникнути.

Як сонце впливає на волосся?

Необхідно пам'ятати, що крім кератину та ліпідів, волосся приблизно на 15% містить воду. При впливі сонця, ця вода швидко випаровується, що призводить до ламкості та сухості волосся.

Також волосся втрачає свій колір при дії бета-променів, які знищують пігмент як натуральний, так і штучний. Тому дуже важливо влітку, не тільки зволожувати волосся, але і забезпечувати йому живлення та захист.
  1. Обмежене застосування соляних спреїв: спрей – раніше достатньо відомий засіб для створення ефекту «локонів після пляжу». Але насправді не такий вже й безпечний для волосся. Потрапляючи на волосся сіль зі спрею, підіймає лусочки та пересушує стрижень. Після укладки із застосуванням соляного спрею, необхідно скористатися м'яким органічним шампунем та бальзамом (щоб закрити лусочки).
  2. Більше води: корисність води, особливо влітку, далеко не відкриття. Оскільки влітку ми швидко втрачаємо вологу, тому є необхідність її регулярно поповнювати. Зволоження необхідно починати зсередини.
  3. Шампунь для глибокого очищення: застосування скрабу для очищення волосся щомісячно дозволить очистити шкіру голови від пилу або солей важких металів.
  4. Масла для волосся: при використанні масел дуже важливо не переборщити та не нашкодити при цьому волоссю. Оскільки масло на волоссі швидко нагрівається, що може викликати пошкодження стрижня волосини. Краще при відвідуванні пляжу використовувати спеціальні захисні спреї, або ж скористатися звичайним бальзамом для волосся після купання.
  5. Збирання волосся: оскільки під впливом УФ променів волосся швидше вигорає, необхідно носити головні убори, або по можливості якщо дозволяє довжина їх заплітати. Для любителів розпущеного волосся потрібно не забувати про захисні засоби з 5-15 SPF.
  6. Використання м'якого шампуню: влітку волосся брудниться набагато швидше, ніж у будь-яку іншу пору, через осідання пилу, жаркого повітря – з'являється необхідність у частому митті. Тому рекомендовано використовувати м'які шампуні, що містять зволожувальні та антиоксидантні елементи (пантенол, зелений чай, колаген). Постарайтеся відмовитися від шампунів які містять важкі речовини, спирт, продукти нафтопереробки.
  7. Засоби захисту: засоби з сонцезахисним фільтром допомагають захищати волосся від впливу прямих сонячних променів. Вони можуть застосовуватися у вигляді спреїв, кремів, кондиціонерів. Важливо вивчати склад засобу, обов'язковими компонентами повинні бути вода, гліцерин, кератин та ін.
Також додатковими необхідними методами захисту будуть наступні пункти:
  • на час спекотної погоди відмовитися від використання стайлінгу (застосування фена, плойки, прасування);
  • не перебувати з мокрим волоссям на сонці;
  • для миття голови використовувати теплу воду (кімнатної температури);
  • стежити за харчуванням, оскільки продукти багаті корисними мінералами та вітамінами впливають й на стан волосся.
Пам'ятайте, що влітку догляд за волоссям не вимагає надмірних зусиль, головне стежити за їх станом.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм