Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Спорт та алкоголь: це сумісно?

Спорт та алкоголь: це сумісно?Чому неможливо досягти результатів, коли посилено тренуєшся вранці, а ввечері дозволяєш собі келих вина? Чи впливає це на ваше здоров'я? Спробуємо з'ясувати.

Побічні дії алкоголю на тренувальний процес

  • Алкоголь гальмує викид гормону росту. Навіть у наступні два дні після випитого.
  • Зниження процесу утворення м'язового білка.
  • Вплив на емоційний стан: алкоголь сильно діє на поведінку людини. Може виникати агресивна поведінка, в доповненні з порушенням координації. Це відповідно може нести за собою травми, особливо в командних видах спорту.
  • Алкоголь призводить до зневоднення: алкоголь провокує збільшення сечовипускання, а під час тренування виділяється велика кількість рідини через піт. Коли ці два чинники поєднуються, відбувається сильне зневоднення.
  • Порушення терморегуляції: при великих дозах алкоголю та низької температури навколишнього середовища, відбувається розширення судин. Збільшується тепловіддача, що може привести до переохолодження організму і до запального процесу (при тренуваннях на відкритому повітрі).
  • Порушення процесу відновлення організму: відновлення організму, а саме повноцінний сон, відіграє велику роль при тренуванні. При прийнятті алкогольного продукту відбувається порушення сну, що у свою чергу призводить до уповільнення росту м'язів та тренувального процесу.
  • Сильне навантаження на серце: заборонено займатися фізичними вправами при похмільному синдромі. Робота серцево-судинної системи й так порушена (прискорений пульс, порушення серцевого ритму), а при тренуванні тиск на серце збільшується ще більше.
  • Уповільнення схуднення: алкоголь досить калорійний продукт. Плюс вживання надмірної кількості алкоголю призводить за собою неконтрольоване вживання їжі. Така комбінація призводить до набору зайвої жирової маси.

Можливо «поєднати»?

  1. Якщо випивати, то в невеликих кількостях і не перед тренуванням. Найкращий варіант не пити за два дні до та два дні після тренування.
  2. Під час застілля багато танцюйте та спілкуйтеся. Будьте активними.
  3. Їжте під час й до застілля. Так ви наситите організм й менше вип'єте.
  4. Перед сном випийте води. Так ви відновите водний баланс і ймовірність похмілля знизиться.
Поєднувати чи ні алкоголь та тренування справа кожного. Головне розумно та раціонально до всього підійти. Ви повинні пам'ятати, що організм може дати збій в будь-який момент. Покладайтеся на свої відчуття.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм