Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як потрапити на лікування до Ізраїлю?

Як потрапити на лікування до Ізраїлю?Медицина в Ізраїлі є однією з найпередовіших у світі. І щороку мільйон жителів із різних країн, і українці, зокрема, відвідують країну для проходження лікування того чи іншого захворювання.

Причин тому кілька, від проведення робот-асистованих операцій, персоналізованої терапії раку до багаторічного досвіду фахівців та захисту прав медичних туристів на основі дії відповідного закону.

Як організовується лікування за кордоном?

Якщо з певної причини на території України неможливо розв'язати медичну проблему, у пацієнта може виникнути необхідність пройти лікування за кордоном. І тут постає питання: А як це здійснити?
 
Існує варіант самостійної підготовки, починаючи від пошуку клініки, збору документів до оренди житла та інших аспектів організації поїздки. Але з огляду на те, що організація лікування за кордоном є досить складним процесом. Тому більшість звертаються до відповідних компаній, що займаються всією організацією поїздки (насамперед вони шукають і налагоджують контакт із цільовим стаціонаром), або до операторів медичного туризму. Останні підбирають медичні заклади для клієнтів та організацію лікування, надаючи вірогідну інформацію про закордонні клініки. 
 
При цьому ці обидва варіанти в Ізраїлі мають переваги та недоліки, які медичні туристи мають враховувати.

Організація поїздки за умов пандемії

Медичний туризм залишається одним із видів туризму, що дозволяється під час карантину. Так, за наявності критичних проблем зі здоров'ям, клініка за кордоном може прийняти пацієнта на лікування.
 
При цьому важливо враховувати й те, що зараз ситуація у світі є нестабільною і правила перетину кордону, в тому числі й в Ізраїль можуть змінюватися. Так зараз Ізраїль закриває свої кордони через новий COVID-штам - "Омікрон".
 
Відповідно лікуватися в Ізраїлі в цей період можуть лише пацієнти, які мають серйозні проблеми зі здоров'ям. Наприклад, онкохворі люди, особи які мають в анамнезі ураження з боку серця та судин, захворювання головного мозку, урологічні та гінекологічні патології.
Наприклад до можливих обмежень і карантинних норм із якими можна зіткнуться при приїзді до Ізраїлю є обов'язкова самоізоляція протягом десяти днів (терміни можуть скорочуватися залежно стану здоров'я).
 
Обов'язковою є наявність COVID-сертифіката та ПЛР-тесту. При цьому десь тест потрібно робити на місці, де вимагають результати тесту проведеного вдома.
Також треба розуміти, що спочатку оплачується лікування, а потім буде проводитися транспортування хворого.

Особливості перевезення хворого службою "МедТаксі"

Важливим моментом для отримання допомоги в іншій країні є організація медичного перевезення для цього. У цьому випадку служба медичних перевезень "МедТаксі" допоможе в ситуації, що склалася, і проведе безпечне і комфортне міжнародне перевезення хворого, враховуючи всі особливості його стану.
Це важливо, оскільки якщо пацієнт відправляється на лікування, існують ризики, що в процесі поїздки його стан може погіршитися, тому потрібно бути готовими до виниклих ситуацій.
 
До функцій, які забезпечує служба “МедТаксі”, здійснюючи перевезення хворого до Європи, включено:
  • супровід пацієнта медичним персоналом з постійним контролем стану;
  • машина для перевезення хворих з підвищеним комфортом та простором, що дає можливість забезпечити й супровід хворого рідними;
  • забезпечення догляду за пацієнтом під час усієї поїздки;
  • офіційне оформлення поїздки від укладення договору до надання чеків.

Щодо документів, які мають бути у наявності при здійсненні перевезення за кордон, до цього переліку належать:
  • закордонний паспорт;
  • документація щодо медичного стану хворого: медична картка пацієнта, витяг з історії хвороби, направлення на лікування, згода лікувального закладу на прийом хворого. Головне, щоб ці документи підтверджували факт захворювання, включали  дозвіл лікаря на перевезення хворого. Зазначимо, що ці медичні дані можуть перевірити органи прикордонного контролю;
  • страховки для пацієнта та супроводжуючих;
  • платіжні картки та готівкові кошти.
Перед транспортуванням пацієнта важливо проконсультуватися з диспетчерською службою МедТаксі!
Медичний туризм в Ізраїлі на відміну від інших країн дає можливість не лише якісно усунути проблему зі здоров'ям, а й у перервах відпочити, відновитись та пройти реабілітацію. А здійснити транспортування хворого Вам допоможе служба медичних перевезень із багаторічним стажем – “МедТаксі”.
 
Джерело: https://medtaxi.com.ua

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED