Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Основні симптоми розвитку застуди

Основні симптоми розвитку застудиОсінь є типовою порою для розвитку застудних захворювань. Потужність імунітету може дещо знижуватися, а організм на тлі зниження температури повітря може зазнавати переохолодження. Тому зі збільшенням різноманітних типів вірусів розберемо детальніше як запобігти ураженню з їх боку. 

Ураження верхніх дихальних шляхів провокується різними типами вірусів, зараження якими відбувається досить легко - повітряно-крапельним шляхом (при чханні, кашлі, через предмети побуту).

Які фактори впливають на розвиток застуди?

Оскільки застуда є зазвичай сезонним захворюванням, на її розвиток восени впливає переохолодження організму з наступним “підхопленням” вірусу. 

Також до провокуючих чинників відносять:
  • стрес;
  • надмірні фізичні навантаження;
  • втома, з відсутністю відпочинку;
  • тривале перебування у приміщеннях з сухим повітрям, що не провітрюються або не дезінфікуються;
  • анатомічні особливості органів дихання;
  • наявність в анамнезі захворювань хронічного характеру (синусит, тонзиліт, алергія тощо).

Основні симптоми

  1. Кашель.
  2. Нежить.
  3. Підвищення температури.
  4. Больові відчуття в горлі.
  5. Ломота в тілі.
  6. Головний біль.
Інколи ГРВІ (застуда) може ускладнюватися отитом або гайморитом. Також варто враховувати й те, що симптоми застуди можуть дещо нагадувати за перебігом й інші захворювання дихальних шляхів. Наприклад, бронхіт, грип.

Застуда та COVID-19

Важливо враховувати й те, що попри масштабність та тяжкість перебігу коронавірусної інфекції, випадки застуди нікуди не зникли. У разі одночасного розвитку обидвох захворювань, складно спрогнозувати реакцію організму та наслідки для нього. 
 
І хоча такі випадки є досить рідкісними, враховується і вірус застуди, і стан імунної системи. Спеціалісти наголошують, що насамперед в зоні ризику знаходяться люди з пригніченою імунною системою.

Тактика

Специфічне лікування буде доцільним у випадках ускладненого перебігу застуди, можливе призначення жарознижувальних, противірусних й протизапальних препаратів; спреї або краплі для покращення дихання тощо. 

Аби полегшити перебіг застуди дотримуйтесь наступних рекомендацій:
  1. Не ігноруйте симптоми захворювання, особливо якщо ваш стан бажає кращого. Доцільним буде відкласти всі справи та просто відпочити, залишившись вдома.
  2. Достатньо спіть.
  3. Підтримання водного балансу в організмі. Надайте перевагу теплому чаю або бульйонам. Газовані солодкі напої бажано виключити.
  4. Збалансоване харчування, що надасть більш енергії організмові для боротьби з захворюванням.
  5. Дотримання гігієни рук.
  6. Обмеження впливу стресового фактора. Адже негативні емоції мають безпосередній вплив на стан імунної системи та роблять її вразливою до інфекції.
  7. Забезпечення чистоти в приміщенні та зволоження повітря. Адже дуже часто при початку опалювального сезону повітря в кімнатах нашої домівки стає сухим, що відповідно впливає на стан слизової носової порожнини та робить її уразливою до потрапляння збудників. А от забезпечити знезараження повітря можливо завдяки бактерицидному рециркулятору, який можливо придбати скориставшись медичним маркетом ITMED.
  8. Виключення спроб самолікування, насамперед це стосується самостійного призначення собі антибіотиків. 
Попри те, що методів лікування застуди є безліч, від традиційних та не дуже, насамперед найкраще проконсультуватися попередньо з лікарем, який і надасть всі рекомендації згідно зі станом вашого організму та перебігу захворювання. Особливо не зволікайте зі зверненням за допомогою, якщо упродовж тижня самопочуття не покращується, виникають нові скарги з триванням високої температури.
 
Також рекомендуємо звертати увагу на кількість випадків застуди упродовж року.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED