Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як проходять митні процедури при перевезенні хворого?

Як проходять митні процедури при перевезенні хворого? При виникненні потреби перевезти лежачого хворого за територію нашої країни, як на ПМП, так і з метою проходження лікування багато хто починає панікувати не знаючи, що робити в даній ситуації. Але не забувайте, що сучасні реалії дають рішення, на перший погляд, на дуже важкі ситуації. І перевезення хворих за кордон може здатися одним з них - складним та непосильним для багатьох завданням. 
Але при зверненні за допомогою в медичну службу перевезення лежачих хворих "МедТаксі" провести транспортування свого родича стане реальністю, при цьому із забезпеченням безпечних і комфортних умов під час перевезення. 

Організація поїздки лежачого хворого 

В першу чергу перед початком поїздки медичною службою перевезення "МедТаксі" з'ясовується стан пацієнта, адже від цього буде залежати як необхідність в медичному супроводі, так і в забезпеченні автомобіля усіма необхідними медичними препаратами й відповідного типу пристроями. 
 
Також враховується кількість супроводжуючих і обсяг багажу, адже це питання особливо актуальне при перевезенні хворого в Європу

Проходження митних процедур при перевезенні хворого 

У більшості випадків проблем при транспортуванні лежачого хворого не повинно виникнути, відповідно при наявності всіх необхідних документів та відсутності заборонених предметів. Сама процедура медичного перевезення потрапляє під прискорений процес митних процедур. 
Як правило документи подає на митниці водій медичної служби перевезення "МедТаксі" або хтось із супроводжуючих. Відзначимо, що співробітники митниці або прикордонного контролю повинні також підійти до хворого. 
 
До переліку обов'язкових документів які потрібно взяти перетинаючи кордон відносять: 
  1. Закордонний паспорт і страховки, не тільки пацієнта, але й осіб, що його супроводжують. 
  2. Документація медичного характеру (результати аналізів, виписки, дозвіл на транспортування хворого від його лікаря). 
Що стосується речей, які можна перевозити. Зрозуміло, що жодних утруднень не викликає перевезення особистих речей хворого якщо вони не потрапляють в категорію заборонених. До заборонених предметів відносять: 
  • наркотичні та психотропні препарати. У тому випадку якщо ці препарати необхідні пацієнту за показаннями здоров'я, на них повинен бути виписаний рецепт і призначення від лікаря; 
  • зброю і боєприпаси; 
  • старовинні предмети (ікони, статуетки). 
     
Також відзначимо, що існують нюанси з приводу перевезення з собою грошей або нових речей. Так сума, яку не потрібно декларувати перетинаючи кордон становить до 10 тис. дол. Адже дуже часто прикордонному контролю необхідно пред'являти готівку, платіжні карти, які є. Що стосується нових речей, то також щоб уникнути процедури декларування їх потрібно попередньо розпакувати та перевозити як особисті. 
 
Не забуваємо і про обов'язкову наявність свіжих результатів тесту на COVID-19, що також стало незамінним атрибутом будь-якої поїздки за кордон. 
 
Дійсно транспортування за кордон досить копіткий і складний процес, але довірившись професіоналам і заздалегідь підготувавши всі необхідні документи, речі, медикаменти (при необхідності) все пройде як по маслу.Медична служба перевезень лежачих хворих "МедТаксі" ось уже багато років професійно виконує свою справу, при цьому забезпечує процес перевезення пацієнтів не тільки безпечним, але й офіційним. Оскільки попередньо зі службою перевезень і клієнтами укладається договір.
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED