Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як транспортувати лежачого хворого за кордон?

Як транспортувати лежачого хворого за кордон?Часом життєві ситуації викликають необхідність в перевезенні близького родича за територію нашої країни, наприклад на лікування, адже бувають випадки коли при розвитку важкого стану отримати допомогу можна тільки в медичних центрах за кордоном.  Або ж можливий варіант, коли навпаки лежачого пацієнта необхідно повернути додому з-за кордону.  Який вихід в даній ситуації й до кого звертатися?  Для цього є рішення - це звернутися до фахівців, а саме в службу медичних перевезень "МедТаксі", які мають напрямок також на роботу з Західною Європою і Сходом, країнами СНД.
 
Режим безвізу сприяє розвитку медичного туризму, проте в умовах пандемії ситуація дуже часто змінюється, то кордони країн закривають, то в'їзд можливий з наступним карантином.  Відповідно всі умови перевезення хворих до Європи заздалегідь обговорюються, в тому числі й правила перетину кордону в ЄС.

Що необхідно враховувати при транспортуванні лежачого хворого за кордон?

  •  Документи
Перетин кордону при наявності всіх необхідних документів не повинно викликати труднощів.  Хворий і супроводжуючі повинні оформити закордонні паспорти, страховку.  У більшості випадків перевезення медичного характеру не викликають труднощів на прикордонному і митному контролю Євросоюзу.
 
Для проходження лікування в клініці потрібно мати з собою медичну документацію:
  1. виписка з лікарні;
  2. амбулаторна картка;
  3. результати обстежень;
  4. направлення на лікування;
  5. дозвіл на транспортування від лікуючого лікаря.
Також необхідно врахувати наявність підтвердних документів при перетині кордону.  Це може бути як запрошення з клініки де буде проходити лікування, або супровідний лист з клініки для пропуску автомобіля з України, якщо хворого навпаки необхідно забирати.
Сучасні реалії зобов'язують мати свіжі результати тесту на COVID-19 (не більше двох діб).  Але при в'їзді на територію деяких країн тестування можливо проходити повторно.  Згодом при успішності вакцинальної кампанії в Україні проти COVID-19, можливо будуть вимагатися паспорта вакцинації.
  •   Стан пацієнта
Спочатку при плануванні транспортування висновок про стан хворого повинен надати його лікуючий лікар.  Адже від цього залежить комплектація автомобіля медикаментозними препаратами й обладнанням, необхідність в супроводі медичного персоналу (фельдшерська бригада, лікарі реаніматологи).
 
Для лежачого пацієнта створюються всі необхідні умови.  Машина для перевезення лежачих хворих має підвищену комфортність, оснащеність носилками де буде лежати пацієнт, місцями для супроводжуючих і багажу (обсяг якого обговорюється також заздалегідь).
 
В дорозі обов'язково робляться зупинки в спеціально відведених для цього місцях (заправки), де буде можливість відвідати туалет або перекусити.  При цьому бригада медичної служби "МедТаксі" при необхідності допомагає.
 
Клініки, наприклад, Польщі чи Німеччини можуть пропонувати більш якісну медичну допомогу особливо в плані обладнання.  Але при цьому з боку родичів і самих хворих необхідно зважитися на організаційні і юридичні труднощі.
 
Пам'ятайте, що служба медичних перевезень повинна надати офіційний договір і відповідні документи про оплату.

Джерело: https://medtaxi.com.ua/.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED