Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Кисневий концентратор: правила проведення оксигенотерапії вдома

Кисневий концентратор: правила проведення оксигенотерапії вдомаПотреба людей в кисневій терапії зростає з кожним днем. Стрімкий розвиток пандемії наближує нас до того моменту, коли перед лікарями постає тяжке питання, яких хворих з низькою сатурацією госпіталізувати. Не варто забувати й про ті захворювання, що зараз знаходяться на другому плані, коли хворі потребують кисень (метастази в легенях, муковісцидоз). 
В умовах стаціонару при наявності хворих підключають до централізованої системи подачі кисню. А як бути вдома? Адже майже в усіх випадках хворі, які знаходились в лікарні з COVID-19 або не мали критичних показників для цього та лікувалися вдома - потребують кисневої терапії. 
 
Існують варіанти у вигляді кисневої подушки, однак прилад потребує періодичного наповнення киснем та не має тих об'ємів, якщо пацієнтові необхідна постійна потреба в кисні (коли спостерігається стабільне зниження сатурації).
 
Другим найбільш вірним та оптимальним варіантом є застосування кисневого концентратора. Прилад особливий тим, що його не потрібно “заправляти”, він сам продукує кисень отримуючи його з атмосферного повітря (відфільтрованого).

Типи кисневого концентратора

Питання, щодо того який тип приладу обрати, буде вирішуватися на основі тяжкості захворювання. 
 
Наприклад, при розвитку патологічних станів середнього та тяжкого ступеня доцільним буде обрати кисневий концентратор який продукує кисень від 5 або 10 літрів за хв, а це не менше 80% кисню.  
 
Такий вид приладу належить до портативних. При виникненні перебоїв з електроенергією додатково в комплект входить акумулятор! Саме портативні кисневі концентратори є найзручнішими при застосуванні їх вдома.

Переваги у придбанні якісного портативного кисневого концентратора

  1. Швидкість потоку кисню регулюється (в залежності від типу концентратора від 5 до 10 л/хв).
  2. Продукування високої концентрації кисню.
  3. Прилад має низький рівень шуму.
  4. Мінімальний час увімкнення в робочий режим (2-3 хвилини).
  5. При розвитку певних збоїв у роботі спрацьовує сигнальна панель з появою тривожного сповіщення.
  6. Зручність: портативний прилад має невеликий корпус, який легко пересувається на коліщатках.
Нагадаємо, що кисневий концентратор може застосовуватися не тільки при протіканні коронавірусної інфекції. Прилад є незамінним помічником при розвитку бронхіальної астми, ХОЗЛ, відновлення після надмірних фізичних тренуваннях та ін.
 
Хоча кисневий концентратор не є ліками проти COVID-19, однак він може дати те, чого так не вистачає організму - кисню, та запобігти порушенню органів та систем, що починають страждати від його нестачі.
 
Важливо пам'ятати, що кисневий концентратор є досить серйозним приладом, який потребує належної експлуатації. Правила поводження з приладом повинні входити до товару при його покупці. Тому наголошуємо, про необхідність в цілях безпеки та результативності придбати кисневий концентратор в спеціальних медичних маркетах. 
Придбати кисневий концентратор, а також інші кисневі прилади Ви зможете в медичному маркеті ITMED.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED