Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як транспортувати лежачого хворого в інше місто?

Як транспортувати лежачого хворого в інше місто?На перший погляд, виникнення ситуації, коли необхідно перевезти лежачого хворого в інше місто може здатися неймовірно складною.  Однак вихід все ж існує.  Не потрібно мучити себе та хворого проводячи перевезення в невідповідному для цього транспорті.  Краще відразу звернутися в службу медичних перевезень лежачих хворих "МедТаксі".
Причин, для між містового перевезення лежачих хворих може бути декілька, від майбутнього лікування до проходження діагностики.  При цьому важливо враховувати безпеку і комфортабельність транспортування, адже при відсутності зазначеного високі ризики погіршення стану пацієнта.  Медична служба "МедТаксі" надає послуги в організації перевезення лежачих пацієнтів, не тільки по містах України, а й за її межами, а саме по території Європи.

Що потрібно врахувати при проведенні підготовки до транспортування лежачих хворих?

Навіть якщо хворий погано чує або не розмовляє, все одно родичам необхідно заздалегідь йому розповісти, що станеться поїздка та зазначити її мету.
За дві години до транспортування хворого необхідно погодувати, в дорозі їжу вживати небажано з метою попередження нудоти та блювання.
Також перед самою поїздкою хворий повинен відвідати туалет, в поїздку надягається памперс або ставитися сечовий катетер (в залежності від стану).
Одяг повинен бути вільним і з натуральних тканин.
 
Родичі або медичний персонал повинні подбати про збір необхідних речей:
  • лікарські засоби, попередня підготовка (медикаментозна) за допомогою лікарських засобів;
  • одяг і вода;
  • засоби особистої гігієни;
  • документи: документи особистого характеру (паспорт, ідентифікаційний код і ін.), медична документація (картка пацієнта, виписка з історії хвороби, висновок діагностичних обстежень), кошти.
Також в умовах пандемії обов'язковим аспектом перевезення є наявність результату тестування на COVID-19.
 
Важливо враховувати виходячи зі стану хворого вид транспорту, тобто це може бути реанімобіль або санітарний автотранспорт.  У медичній службі "МедТаксі" транспортування проводиться на комфортабельному мікроавтобусі Фольксваген, в якому передбачені місця для носилок, осіб, що супроводжують, медичного персоналу і навіть для багажу (обсяг речей заздалегідь обговорюється).
 
Такий автомобіль при пересуванні по містах оснащений всім необхідним обладнанням та необхідними лікарськими засобами, на випадок погіршення стану хворого.
У автомобілі для перевезення лежачих хворих є комфортабельні носилки, і, наприклад, при необхідності коли хворий має травму хребта відбувається фіксація особливим методом.
 
Поруч з хворим буде знаходитися медичний персонал (кількість і спеціалізація буде залежати від стану хворого), який стежить за його станом в процесі транспортування між містами.  У машині є прилади які дають можливість проводити контроль артеріального тиску, подачу кисню за допомогою кисневої подушки або кисневого концентратора (особливо це актуально при супутніх захворюваннях, наприклад, астмі) та інші необхідні пристрої.
 
Відзначимо, що чим важче стан хворого, тим більша необхідність в медичному обладнанні в автотранспорті та кількість медичного персоналу.  Це своєю чергою вимагає підвищених витрат.
 
Медична служба перевезень "МедТаксі" охоплює не тільки сам процес переїзду в спецтранспорт, догляд за хворим і контроль його стану, але і спуск та підйом по поверхах.
Це завдання виконується кваліфікованими фахівцями за допомогою спеціальних нош.  Ці механізми забезпечуються і при досягненні пункту призначення.
 
Слід пам'ятати, що при ускладненому стані хворого протипоказана будь-яка тряска, в більшості випадків йому забезпечується киснева і медикаментозна підтримки.  Кожен випадок індивідуальний, і тільки професіонали своєї справи можуть зорієнтуватися правильно в потрібний момент.
 
При замовленні послуги транспортування лежачих хворих, родичі надають інформацію про його стан.  Відповідно на основі ваги людини, дальності відстані перевезення, виборі способу переміщення по поверхах диспетчер медичної служби "МедТаксі" розраховує вартість поїздки.  При необхідності Ви завжди можете звернутися за допомогою до медичної служби перевезень лежачих хворих "МедТаксі", які виконають найскладніші завдання в прагненні надати потрібну допомогу.
Джерело: https://medtaxi.com.ua/.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED