Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як проходить підготовка лежачих хворих до далекої поїздки?

https://medtaxi.com.ua/stati/116-kak-prokhodit-podgotovka-lezhachikh-bolnykh-k-dalnej-poezdke.htmlТранспортування лежачих хворих навіть на невеликі відстані є досить трудомістким і може викликати певні труднощі.  Відповідно коли мова йде про перевезення на далекі відстані обсяг труднощів зростає, оскільки повинні враховуватися нові аспекти: кількість речей, супроводжуючі родичі та медична бригада, стан хворого і його комфорт при транспортуванні.
Перевезення лежачих хворих медичною службою "МедТаксі" розраховані на далекі поїздки.  Це може бути транспортування як по містах України, так і в країни Європи.  В обох варіантах рівень підготовки має певні нюанси, про які ми поговоримо далі.

Що необхідно врахувати в процесі підготовки лежачого пацієнта до транспортування в далеку поїздку?

В першу чергу береться до уваги стан здоров'я пацієнта.  Саме від цього і залежать всі нюанси підготовки.  Тобто при стабільному стані людини, немає потреби в супроводі медичного персоналу.  У тому випадку якщо існують певні ризики розвитку ускладнень або хворий має в анамнезі ряд захворювань, що можуть привести до погіршення стану, то безумовно його супровід буде здійснюватися фельдшерської, лікарською бригадою, а іноді навіть лікарем реаніматологом.
 
Також з метою комфортабельності на довгі відстані, службою медичних перевезень "МедТаксі" використовуються автомобілі з підвищеною комфортабельністю і зі спеціальною пневмопідвіскою, що при стану наших доріг дуже навіть потрібно.
 
Сам пацієнт буде розміщуватися на каталці, яка регулюється для забезпечення положення тіла в зручному стані.  Відзначимо, що при наявності травм або переломів певного характеру хворий буде розташовуватися на спеціальному вакуумному матраці, яким внаслідок свого складу з дрібних кульок, приймає положення тіла.
Попередньо враховується кількість супроводжуючих в поїздці, адже часто лежачих пацієнтів, тим більше на далекі відстані супроводжує хтось з медичного персоналу або близьких.  Для них окремо оснащуються комфортні місця, які також регулюються, з можливістю прилягти й поспати.
 
Тим, хто турбується, що в салоні автомобіля буде холодно або навпаки надто душно: не варто!  Повітря в автомобілі завжди свіже та тепле.  При необхідності в холодну погоду надаються додаткові покривала.

Що важливо взяти з собою в поїздку?

Відзначимо, що перелік документів і речей буде залежати від пункту, куди доставляють пацієнта:
  1. Вся необхідна медична документація (медична карта, історія хвороби, висновок аналізів, дозвіл лікаря на перевезення, направлення на лікування тощо).
  2. Засоби гігієни та особисті речі (наприклад, одяг).
  3. Набір необхідних медикаментозних препаратів.
  4. Тест на COVID-19.
Відзначимо, що при міжнародному транспортуванні додатково необхідно наявність закордонного паспорта (пацієнта та супроводжуючих), при транспортуванні на лікування за кордон необхідно запрошення з клініки (якщо пацієнт буде транспортуватися за кордон на лікування), супровідний лист з клініки для пропуску машини з України (якщо пацієнт  буде забиратися з-за кордону в Україну).
 
Відзначимо, що перед тим як проводити транспортування лікуючим лікарем або медичною бригадою "МедТаксі" проводитися огляд пацієнта з обов'язковим затвердженням в стабільності стану.
 
Важливо пам'ятати, що самостійними зусиллями перевезення хворого навіть на мінімальні відстані може тільки погіршити його стан, аж до зниження життєво важливих показників до критичного стану.  Тому необхідно заздалегідь подбати про безпечне транспортування пацієнта довірившись медичній службі перевезень "МедТаксі".  Відзначимо, що також попередньо крім медичного стану хворого, вирішується "документальна" частина перевезення, де служба медичного перевезення надає офіційний договір та документи про оплату.

Джерело: https://medtaxi.com.ua/.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED