Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Універсальний Check-up: діагностика, яку має пройти кожен

Універсальний Check-up: діагностика, яку має пройти коженБути повністю здоровим сьогодні явище дуже рідкісне, однак й закривати очі на нездужання небезпечно. З метою переконання у відсутності загрози при цьому не витрачаючи дорогоцінний час, всього лиш необхідно пройти комплексне обстеження у висококваліфікованих спеціалістів. 
Універсальний Check-up являє собою повноцінне обстеження, яке дає можливість виявити на ранній стадії ряд патологічних порушень, починаючи з захворювань щитоподібної залози, а завершуючи нирковою, серцевою недостатністю та раком легень, молочної залози та ін.
Програми медичного check-up є доступними в роботі багатьох клінік та включають ряд обстежень різної тривалості (від декількох годин до декількох діб). Час проведення обстежень залежатиме від об'єму процедур. Це дуже зручно, адже не прийдеться витрачати тижні на їх проходження скидаючись по кабінетах.
 
В результаті ви отримуєте не тільки результати аналізів, але і чітку картину про стан свого здоров'я з наступними рекомендаціями.
Однак з чого розпочати процес обстеження? По-перше, самостійно призначити собі аналізи не є доцільним, спочатку зверніться до свого сімейного лікаря. Лікар вкаже на необхідність проходження тих чи інших обстежень виходячи з вашого загального самопочуття, наявності скарг, вікового фактора та факторів ризику. 

Кому рекомендовано проходити обстеження?

Причин за яких зазвичай пацієнти вирішують пройти комплексне обстеження є декілька. Так в першу чергу це є оцінка стану свого організму та виявлення ризиків патологій у майбутньому при задовільному теперішньому стані. Також ряд обстежень проводиться у випадку коли відсутня можливість визначити конкретну причину нездужання. Не є виключенням проведення Check-uр з метою зниження ризиків небезпечних захворювань у майбутньому.

Що входить до складу діагностики?

Лабораторні аналізи 
  • крові (клінічний аналіз крові, аланінамінотрансфераза, загальний білок, білірубін загальний, глюкоза, креатинін, холестерин, протромбіновий тест, тиреотропний гормон);
  • сечі;
  •  бактеріоскопія;
  •  ПАП-тест (для жінок).
Так, наприклад, за результатами дослідження сечі можливо вчасно виявити розвиток запального процесу прихованого характеру, який може локалізовуватися в органах сечовидільної системи.
ПАП-тест є одним з основних індикаторів вчасного виявлення раку шийки матки, адже завдяки тесту виявляються різні зміни будови клітин органу, які надалі можуть призводити до онкологічного процесу.
 
Інструментальна діагностика
  • УЗД: черевної порожнини, нирок і сечовивідних шляхів, серця, молочних залоз (для жінок до 40 років), щитоподібної залози й органів малого таза (для жінок), передміхурової залози (для чоловіків);
  • діагностика: ЕКГ, рентгенографія легенів, мамографія (для жінок після 40 років).
УЗД дає можливість встановити ймовірні відхилення від форми та розміру органу, діагностувати можливі приховані хвороби, особливо пухлинні зміни в тканинах.
 
ЕКГ є ефективним методом діагностики серцево-судинної системи, адже при цьому існує можливість виявлення патологічних змін у роботі серця ще до моменту проявів симптомів.
 
Консультація лікаря
Сімейний лікар встановлює основні ризики розвитку тих чи інших порушень, аналізує результати проведених досліджень та призначає відповідне лікування. Також сімейним лікарем надаються рекомендації щодо дотримання здорового способу життя. Зазначимо, що неможливо говорити про профілактику захворювань без згадування необхідності мати щеплення. 
Відповідно лікар уролог окремо оцінює стан сечостатевої системи у чоловіків, а гінеколог - проводить обстеження здоров'я статевої функції у жінок. 
 
Профілактичні огляди це той сегмент здоров'я, який  ми часто всього ігноруємо. Дуже часте явище: “Я себе чудово почуваю, навіщо мені лікар?”. І в цьому наша велика помилка. Щорічні обстеження дадуть можливість, як підтвердити свою думку про чудовий стан здоров'я, так і вчасно виявити певні патологічні стани до моменту завдання ними серйозного удару по організму. Щоб бути здоровим важливо дотримуватися здорового способу життя та консультуватися з лікарем регулярно, а не лише у випадках коли щось почне турбувати. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED