Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як зміцнити імунітет взимку: основні рекомендації для дітей

Як зміцнити імунітет взимку: основні рекомендації для дітейПитання дитячого здоров'я та підтримання імунітету є напевно одним із найактуальнішим. Так методи аби запобігти застудам у дітей варіюються від рекламованих препаратів на телебаченні до перевірених бабусиних напоїв. Однак кожен високоспеціалізований фахівець вказує на те, що у будь-якому питанні в тому числі того, що стосується імунітету необхідне дотримання балансу. 

Найбільш важливим періодом у формуванні імунітету дитини є момент від народження, включаючи самі обставини появи на світ до п'яти років. І при цьому батьки повинні розуміти, що імунітет дитини повинно контролювати не зимою або восени, а цілий рік!
 
Звісно, що дитина яка не росте в стерильних умовах та відвідує садочок, школу, контактує з іншими дітьми може хворіти на ГРВІ й це є нормою. Не існує чарівної таблетки, що могла б запобігти захворюванню. Проте нормально функціонуюча імунна система допоможе перенести захворювання легше. Головне звертати увагу на кількість випадків застуд упродовж року. За даними ВООЗ нормою вважається, якщо дитина хворіє ГРВІ до 20 разів на рік. Однак якщо застуди, що виникають двічі-тричі на рік дають ускладнення, це вже є приводом проконсультуватися на рахунок цього з лікарем педіатром.

Які методи допоможуть підтримувати функціонування імунітету на належному рівні?

Якщо не потурбуватися про захисні функції організму, то взимку можливо захворіти як на “славнозвісну” коронавірусну інфекцію, так і на ГРВІ. 
Тому стандартними рекомендаціями як допомогти дитячому імунітету протистояти вірусам та захворюванням являються наступні дії. 
  1. Створіть безпечні умови, але не стерильні. Так присутність дитини вдома потребує ретельнішого догляду за чистотою. І чистота повітря не є виключенням. Завдяки приладу - бактерицидний рециркулятор, повітря в будинку очищується від патогенних збудників практично на 100%. До цього переліку належать усунення як вірусів, бактерій, так і плісняви й грибка. Робота рециркулятора є абсолютно безпечною, що особливо актуально з наявністю дитини. А придбати дезінфектор повітря необхідного розміру та вартості можливо скориставшись медичним маркетом ITMED. Окрема увага приділяється провітрюванню й вологому прибиранню.
  2. Харчування дитини повинно бути збалансованим, з виключенням зловживання солодощів. Овочі та фрукти краще вживати відповідно сезону та не експериментувати з тепличними або екзотичними продуктами. 
  3. Вакцинація за державним календарем щеплень, що дасть можливість захистити дитину від ряду небезпечних захворювань.
  4. Фізична активність та більше прогулянок на свіжому повітрі. Не варто боятися морозу, адже це чудовий спосіб загартовування для здорових дітей, а для застуджених - свіже повітря буде як допомога для зволоження слизових дихальних шляхів. Звісно, якщо наявність високої температури впливає на самопочуття дитини, не варто експериментувати.
  5. Обмежений час проведення з гаджетами. Враховуючи цифрові можливості сучасних дітей, батьки повинні бути зацікавлені в урізноманітненості дозвілля, безпосередньо залучаюсь, як до прогулянок, так і до ігор.
Важливо розуміти, що імунітет як дорослого, так і дитини не потребує спеціальної специфічної стимуляції (за виключенням патологічних станів). Адже він у кожного знаходиться на відповідному задовільному рівні. Основним завданням буде створення всіх необхідних умов для його належного функціонування. А у тому випадку, якщо дитина часто хворіє упродовж року, відчуває загальну слабкість чи інші прояви погіршення самопочуття - це є приводом для звернення до лікаря. Саме лікар педіатр на основі даних анамнезу й результатах обстеження призначить необхідну терапію. Навіть якщо це гіповітаміноз, знову ж таки на лабораторному рівні підтверджується дефіцит вітаміну і лише потім призначається відповідна вітамінотерапія.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм