Перевозка больных

Седанов

Як транспортують людей, паралізованих після інсульту?

Як транспортують людей, паралізованих після інсульту? Інсульт це патологічний стан, що характеризується гострим порушенням мозкового кровообігу. Наслідки інсульту є досить серйозними, особливо якщо допомога не була надана вчасно. Родичі хворого з інсультом часто стикаються з "викликом", куди і як перевозити хворого з лікарні. Адже період відновлення це один з основних етапів одужання, від успішності й правильності проведення якого залежить якість життя хворого. Основи догляду та реабілітаційних методів роз'яснює лікар. Відповідно і саме транспортування з лікарні необхідно довірити фахівцям - службі медичних перевезень лежачих хворих, яка має багаторічний досвід в транспортуванні паралізованих після інсульту хворих. Це служба "МедТаксі". 

Основні прояви інсульту 

Розрізняють дві форми інсульту, в залежності від механізму розвитку захворювання. Так на тлі високого артеріального тиску відбувається порушення мозкового кровообігу внаслідок звуження судин та надходження в певні відділи мозку недостатньої кількості крові. Відбувається відмирання нервових клітин в ураженій ділянці. Або ж закорковування судини провокує тромб, склеротична бляшка. В обох випадках мова йде про ішемічну форму інсульту. 
 
Геморагічний інсульт супроводжується розривом мозкових судин, що як наслідок призводить до поступового надходження крові в тканини органу зі стисненням мозкових структур.
Факторів які можуть викликати інсульт досить багато, від неправильного способу життя до супутніх захворювань (цукровий діабет, ожиріння, гіпертонія). 
 
Типовими симптомами при інсульті буде порушення мови, чутливості, зовнішні зміни у вигляді асиметрії обличчя з опущеними з одного боку куточка рота й повіки. 
 
Успішність лікування інсульту буде залежати від своєчасного звернення за допомогою! 

Особливості транспортування хворих після інсульту 

В першу чергу важливо не допустити погіршення стану хворого під час перевезення і створити всі необхідні умови для цього. З цією метою і необхідно все правильно організувати й підготувати хворого до транспортування: 
  1. Лікар повинен дати дозвіл на транспортування хворого. Якщо стан хворого нестабільний або високі ризики погіршення - транспортування заборонено. 
  2. За дві-три години до поїздки необхідно провести гігієнічні процедури (далі одягнути памперс в дорогу), хворого погодувати. В автомобілі їсти забороняється, щоб уникнути блювотного рефлексу (при міжміському перевезенні хворого при необхідності робляться зупинки для цього). 
  3. Важливо приділити психологічній підготовці з поясненням мети поїздки. 
  4. Хворого переносять від ліжка до автомобіля на спеціальних ношах, при цьому уникаючи різких рухів. Спуск по сходах проводиться ногами вперед, а носилки повинні знаходиться горизонтально. 
Відзначимо, що в більшості випадків хворі після інсульту знаходяться у важкому стані, тому доцільним буде здійснювати перевезення з повним необхідним комплектом устаткування, медикаментозних препаратів і під лікарським наглядом. Бригада "МедТаксі" є професіоналами своєї справи й зможуть вчасно відреагувати на погіршення стану та вжити заходів. 
 
Важливо розуміти, що самостійні спроби перевезення можуть тільки погіршити стан хворого. У разі вибору служби медичного перевезення враховуйте транспортний засіб і його комплектацію та стан, досвід компанії, професіоналізм команди. Саме всіма цими якостями й володіє служба медичних перевезень "МедТаксі". 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм