Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Здорове волосся під сонячними променями – поради косметологів

Здорове волосся під сонячними променями – поради косметологівКосметологи стверджують, що зима та літо – це два найбільш стресових періоди для нашого волосся. І недивно: якщо взимку воно страждає від низьких температур, шапок та сухого повітря, то влітку – від активного впливу сонця, від кондиціонерів, морської води. Тож, щоб волосся виглядало здоровим та доглянутим у теплу пору року, слід вміти правильно за ним доглядати.

Чому сонце шкідливе для волосся?

Ультрафіолетові промені дуже шкідливі для волосся: вони його зневоднюють та поступово руйнують як натуральний, так і штучний пігменти. Результат – коси стають сухими, ламкими, тьмяними.

Волосся на 70% складається з кератину, в основі якого – білок, побудований із 16-ти амінокислот. Цей білок збагачений сіркою, залізом, хромом, міддю, цинком, марганцем. Крім того, до складу волосся входять вітаміни А, В, С, Н, ліпіди, пігмент, вода. Прямі сонячні промені витягують їх багатий склад, руйнують пружність, еластичність, об’єм.

Шкідливою для волосся є й морська вода, яка вимиває з нього протеїни. Крім того, сіль, що в ній міститься, має здатність глибоко проникати всередину волосся та осідати там, а під впливом сонця сіль висихає та починає руйнувати стовбур волосся.

Засоби з догляду за волоссям в теплу пору року

Під впливом сонця волосся сохне та ламається, тому перший засіб з їх догляду має бути правильно підібраний шампунь. В ньому повинні бути елементи, які підтримують нормальний рівень вологи. Ідеально, якщо до складу шампуню будуть входити такі компоненти:
  • протеїн шовку;
  • мак;
  • кокосове молочко;
  • олія кедрового горіху;
  • алое вера.
Також доцільно для догляду за волоссям використовувати різні маски та кондиціонери. Хороший відновлюючий ефект мають маски із вітамінами В, С, Е, з каротином, пантенолом, пшеницею, протеїнами шовку. Тож слід уважно вивчити склад косметичного засобу перед його придбанням, щоб він мав очікуваний ефект.

Як захистити волосся від сонця?

Щоб потім довго не лікувати пошкоджене під час відпочинку волосся, слід дотримуватися простих правил. Це наступні рекомендації від косметологів:
  1. Не слід фарбувати волосся перед поїздкою у теплі краї. Треба потурбуватися про свій колір трішки завчасно, а не безпосередньо напередодні відпустки. Пояснюється таке застереження просто: будь-яке фарбування, навіть найбільш «лагідними» засобами – це стрес для волосся, а разом із сонцем удар буде подвійним.
  2. Варто користуватися влітку зволожуючими шампунями з поживними речовинами. Вони будуть зв’язувати вологу та не допускати пересушування волосся.
  3. Якщо є така можливість, необхідно відмовитися від фену. Краще, щоб волосся висихало самостійно, йому і так не вистачає вологи, а тут ще й фен, який пересушує не тільки коси, а й шкіру голови.
  4. Необхідно мити голову одразу після контакту із морською водою, інакше сіль осяде на голові і буде руйнувати волосся.
  5. Щоб волосся не сіклося, слід розчісувати його гребінцем із натуральних матеріалів.
  6. Треба користуватися олійками та спреями для волосся зі спеціальним ультрафіолетовим захистом.
  7. Під час перебування на сонці варто покривати голову шляпою, панамою чи кепкою. Це також важлива профілактика сонячного удару.
Літо вже зовсім скоро, а сезон відпусток для багатьох уже починається. Сонце, разом із радісним настроєм, несе небезпеку для волосся. Щоб зачіска була доглянутою та сяючою, необхідно дотримуватися деяких рекомендацій по догляду за волоссям у теплу пору року.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм