Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Засоби індивідуального захисту шкіри для медичних працівників

Засоби індивідуального захисту шкіри для медичних працівниківЗастосування тих чи інших засобів індивідуального захисту буде варіюватися від ситуації, а саме тип взаємодії з пацієнтами та існування потенційного шляху передачі інфекції. Кожен медичний працівник в цілях власної безпеки та захисту пацієнта повинен вміти правильно застосовувати ЗІЗ та вирішувати, коли доцільно їх застосовувати. ЗІЗ в залежності від свого виду направленні на захист шкіри, слизових оболонок, дихальних шляхів та ін. У зв'язку з тим, що захист шкіри в умовах пандемії набув стрімкої тенденції й серед населення, тому розберемо детальніше саме використання рукавичок - засобів для захисту шкіри.

Рукавички є тим засобом, що має розповсюдження у використанні не лише серед медичних працівників. Сюди можна віднести косметологічні процедури, beauty індустрію, громадське харчування. Навіть у побуті є присутнім застосування рукавичок.
 
Щодо сфери медицини, то рукавички виконують захисну функцію, особливо у разі:
  • безпосереднього контакту з кров'ю, слиною та іншими біологічними рідинами, потенційно зараженим матеріалом;
  • прямого контакту з інфікованим пацієнтом (коли інфекція передається контактним шляхом);
  • роботи з потенційно забрудненим обладнанням, догляду за хворими.
Оскільки дуже частим явищем є розвиток алергічної реакції на латекс та тальк у медичних працівників. Рекомендується у разі контактування з пацієнтом при підозрі або підтвердженому COVID-19 застосовувати саме нестерильні та неопудрені одноразові рукавички. Новинкою на ринку України є вітрілові (вініл синтетик) рукавички, які мають міцну текстуру, що відповідно робить їх стійкішими до проколів та впливу патогенних збудників. 
 
Забороняється повторно використовувати одноразові рукавички або обробляти їх дезінфекційними засобами. Навіть попри те, що сучасні вітрілові рукавички є досить міцними та стійкими до спиртовмісних речовин, повністю видалити з поверхні виробу патогенні організми неможливо, також пошкоджується цілісність структури рукавичок.

На що варто звертати увагу при виборі рукавичок?

  • Призначення рукавичок: для кожної роботи медичного працівника існує відповідність медичних рукавичок (операційна - стерильні хірургічні рукавички, проведення діагностичних оглядів - нестерильні оглядові вироби).
  • Відповідний розмір рукавичок: для медичного працівника при виконанні роботи важлива тактильна чутливість, тому рукавички повинні обиратися за розміром та бути парними. Так якщо рукавички тісні ускладняється тривалість роботи внаслідок того, що руки стиснені та швидше втомлюються; долоні більше пітніють, що як наслідок пришвидшує розмноження бактерій під рукавичками та втрачання захисних властивостей. Щодо великих за розміром рукавичок, то при роботі з ними неможливо забезпечити точність виконання процедур. Також підвищується ризик інфікування та забрудненості рук.
  • Міцність рукавичок: якщо хірургічні рукавички відповідають усім наявним вимогам, від еластичності й стійкості до медичних порізів, то діагностичні дещо відрізняються (в залежності від виробника). Звертайте на якість виробу!
Роблячи висновок з даних вимог, для безпечної роботи виріб повинен бути не тільки якісним, а й зручним. Всі ці та інші необхідні критерії об'єднують у собі рукавички вітріл без пудри (MEDIOK), які можливо придбати в медичному маркеті ITMED за доступною ціною. Пам'ятайте, що ваша безпека під час роботи в умовах пандемії безпосередньо залежить від засобів індивідуального захисту, що використовуються. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм