Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Засоби індивідуального захисту для медпрацівника: яку роль виконують одноразові рукавички?

Засоби індивідуального захисту для медпрацівника: яку роль виконують одноразові рукавички?Застосування засобів індивідуального захисту є невіддільною частиною робочого процесу кожного медичного працівника. Звісно, що в умовах розвитку пандемії коронавірусу ситуація з використанням масок та рукавичок торкнулася кожного. Тому розберімо детальніше саме використання рукавичок та яку роль вони відіграють у захисті від COVID-19 та інших захворювань.
Одним із важливіших засобів індивідуального захисту, насамперед для медичних працівників є рукавички. Вони захищають і медичний персонал і пацієнтів від потрапляння пилу, води, бруду, вірусів, бактерій, крові та інших біологічних виділень.

Які різновиди рукавичок існують?

Сьогодні існує безліч видів рукавичок, які варіюються від мети застосування (оглядові та хірургічні) до типу матеріалі (припудрені/не припудрені; текстуровані/не текстуровані; латексі, вінілові, нітрилові медичні рукавички).
 
Дуже поширеним явищем є наявність алергії на латекс. Саме у такому випадку й допоможуть рукавички, що не містять його компоненти.
Саме вітрілові (вініл синтетик) рукавички є чудовим варіантом ЗІЗ, адже він не містить в собі латексних протеїнів та на 100% складається з синтетичного матеріалу (вінілу).
Нюансом застосування вітрілових рукавичок те, що вони є нестерильними, тобто не можуть застосовуватися на відкритих ранових поверхнях. 

Де застосовують рукавички?

Сфер, де обов'язковим є застосовувати рукавички, як в цілях власної безпеки, так і в цілях збереження здоров'я пацієнта (клієнта), є досить багато:
  • медицина;
  • ветеринарія;
  • лабораторне використання;
  • фармацевтика;
  • косметологія;
  • вeauty індустрія (салони краси, барбер-шопи, перукарні, тату-салони);
  • заклади громадського харчування;
  • побут.
Тобто у більшості з цих напрямів роботи обов'язково повинна бути присутність стерильність, відповідно з цією метою і застосовують рукавички. 

COVID-19 та застосування рукавичок

При розвитку пандемії COVID-19 рукавички необхідно використовувати під час догляду за пацієнтами хворих на коронавірус або з підозрою на нього. Особливо, це стосується випадків коли існує ризик контактування з біологічними рідинами хворого.
 
Однак при цьому зазначається, що вагому роль при застосуванні рукавичок, а точніше створення підвищеного захисту відіграє належна гігієнічна обробка рук, з застосуванням миючих засобів, антисептиків на спиртовій основі. Дії необхідно проводити до та після контакту з пацієнтом, й навіть після зняття рукавичок.
 
Наразі ми розглядаємо саме одноразові рукавички, які згідно з рекомендаціями ВООЗ, не слід застосовувати з розчинами на спиртовій основі та  будь-які інші способи дезінфекції для одноразових медичних рукавичок. Це обумовлюється несумісністю матеріалів рукавичок з такими процедурами. 
 
Тому потрібно міняти медичні рукавички після кожного пацієнта: їх потрібно викидати й одягати нову пару, при потребі у повторному використанні!
 
Чому? Тому що використання однієї пари рукавичок на декількох пацієнтів може викликати передачу патогенних мікроорганізмів від одного хворого до іншого. 
 
Тим більше тривале застосування знижує захисну функцію виробу, адже високі шанси, що виникне порушення цілісності матеріалу.
 
Придбати вітрілові рукавички, які є новинкою на ринку України можливо в медичному маркеті ITMED. Вони мають опірність до проколів, сама поверхня рукавичок гладка та текстурована, міцні, що відповідно не дуже легко піддаються розтягуванню. В медичному маркеті ITMED, Ви зможете придбати відповідний для Вас розмір та колір рукавичок за розумною ціною. 
Не варто економити на власній безпеці та здоров'ю пацієнта. Пам'ятайте, що неякісно  підібрані рукавички або їх неправильне застосування може мати негативні наслідки. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм