Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Проведення дезінфекції вдома в умовах пандемії: основні рекомендації

Проведення дезінфекції вдома в умовах пандемії: основні рекомендаціїОкрім високих ризиків захворіти на COVID-19, взимку існує можливість приєднання грипу та ГРВІ. Тому окрім турботи про імунітет, важливо подбати про навколишнє середовище у вашій домівці, особливо при присутності дітей. Розберемо детальніше, які методи дезінфекції допоможуть створити безпечні умови перебування вдома.
Коронавірус навчив нас як правильно мити руки, використовувати антисептики та носити маски. Що стосується убезпечення свого житла від вірусів та бактерій, які ми постійно приносимо з вулиці то необхідно робити все поетапно.
Окрім обробки поверхонь з якими ми найчастіше контактуємо при поверненні додому (дверні ручки, вмикачі), окрему увагу слід приділяти мобільному телефону, предмету з яким ми практично нерозлучні. Найкраще для цього обрати антисептики на основі спирту.
Прибирання важливо проводити щодня, оскільки вірус має швидке розповсюдження. Після кожного прибирання ганчірки необхідно прати за високої температури, але краще не економити та просто викидати. 
 
Кімнатні поверхні варто максимально звільнити від зайвих речей. Це допоможе зменшити накопичення пилу - головного розповсюдника вірусу. Адже коли відбувається рух повітря (протяг, рух по кімнаті) пил може потрапити до носоглотки.
Щодо обирання дезінфікувального засобу, то це повинен бути дезінфектант без їдких компонентів, але і при цьому мати високу бактерицидну дію. 
 
Ще одним нюансом є те, що перед тим, як дезінфікувати поверхні найголовніше - прибрати усю свою оселю, звільнити її від пилу, тобто зробити вологе прибирання, і лише потім можна застосовувати дезінфекційні засоби. 
 
Провітрюйте приміщення, нехай це буде поступовий процес переходячи від кімнати до кімнати, однак вікна повинні бути максимально відчинені, а не створювати тільки проміжок у вигляді вузької щілини.
 
На щастя сьогодні у нас існує можливість поліпшити процес захисту нашої домівки від розповсюдження патогенних мікроорганізмів. Одним і з таких приладів є бактерицидний рециркулятор - пристрій медичного характеру, основна функція якого полягає у знезаражуванні повітря на 98-99% від бактерій, грибів та вірусів. Рециркулятор дещо нагадує добре знайомі нам кварцеві лампи, але основною їх відмінністю є те, що при роботі першого не потрібно виходити з кімнати. Бактерицидний рециркулятор є абсолютно безпечним у використані та не має негативного впливу на оточуючих, завдяки знаходженню УФ лампи всередині корпусу.  

Правила проведення дезінфекції

Внаслідок того, що вірус має малу масу, щоб скупчуватись в повітрі на крапельках аерозолю, він одразу осідає на стінку, або на підлогу. Відповідно вірус здатний виживати на поверхнях від декількох годин до декількох діб, в залежності від типу поверхні, її вологості та температурного режиму. Тому рекомендується особливу увагу приділити при проведенні дезінфекції:
  • ванній кімнаті, а саме душовій кабіні/ванній, раковині, плитці та ін.;
  • кухні (стільниця, кран, раковина, холодильник, шафи);
  • спальній кімнаті (дверні ручки, комоди, шафи);
  • у вітальній та дитячій кімнаті особливо ретельно продезінфікувати полиці, шафи, вимикачі, стільці. 
Нагадаємо, про важливість використання гумових рукавичок та захисних масок під час проведення дезінфекції. 

Як діяти при знаходженні хворого на карантині поряд з іншими членами сім'ї

Окрім постійного контролювання самопочуття з вимірюванням температури та сатурації - пульсоксиметром, з метою забезпечення безпеки інших членів сім'ї, важливо створити умови максимальної ізоляції від них. 
 
В першу чергу хворий повинен дотримуватися допустимої відстані у рекомендовані два метри. При цьому доцільним буде помістити хворого в окрему кімнату та надати у користування окрему ванну кімнату. При відсутності можливості використовувати ванну кімнату окремо, хворий повинен дезінфікувати туалет та ванну після кожного використання за допомогою доступних засобів для знезараження.
 
Зазначимо, що у разі погіршення самопочуття необхідно сповістити обов'язково свого сімейного лікаря, та при необхідності викликати швидку допомогу.
Важливо пам'ятати, що щоденні дезінфекційні міри допоможуть знизити ризики розповсюдження інфекції!

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм