Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Безпека лікарів в умовах пандемії

Безпека лікарів в умовах пандеміїМедичні працівники зараз по всьому світу знаходяться на передовій боротьбі з небезпечним захворюванням – COVID-19, борючись за життя людей. Щодня, крім високого ризику зараження вони піддаються стресу та фізичному виснаженню. Тому дуже важливо дотримуватись стандартних запобіжних заходів, з метою знизити кількість спалахів захворювання серед медичних працівників.

Нагадаємо, що коронавірус передається повітряно-крапельним шляхом (через краплі, що виділяються при кашлі, диханні або чханні). Ці часточки не поширюються на велику відстань, а швидко осідають. Зараження може відбутися при вдиханні повітря що містить часточки вірусу, адже осісти вони можуть на будь-яких поверхнях. В результаті чого доторкнувшись до поверхонь, а потім до носа, рота або очей людина інфікується. Тому дуже важливо дотримуватися заходів безпеки.

Обробка рук

Проводити гігієнічну антисептику рук медичного персоналу необхідно:
  • перед контактом з пацієнтом, з метою захисту хворого від потенційних патогенних мікроорганізмів на руках медперсоналу;
  • перед безпосереднім проведенням медичної маніпуляції, щоб виключити потрапляння інфекції в організм пацієнта;
  • при виникненні ситуації контакту з біологічною рідиною пацієнта, оскільки його мікроорганізми розглядаються як потенційно небезпечні;
  • після контактування з пацієнтом, з метою захисту себе та оточуючих від потенційно небезпечних мікроорганізмів;
  • при контакті з навколишніми предметами пацієнта (меблі або будь-який інший об'єкт).
Антисептик необхідно наносити в достатній кількості, розтираючи його до повного висихання.

Засоби індивідуального захисту

Використання засобів захисту є вирішальною ланкою для медичних працівників. Рекомендовано вибирати ЗІЗ оцінюючи ризики зараження біологічними рідинами.

Обов'язковими засобами захисту для медичного працівника є:
  • захисні костюми;
  • медична маска або респіратор;
  • захисні окуляри;
  • шапочка-шолом;
  • рукавички;
  • бахіли, або взуття, яке легко обробляється та не вимагає контакту при знятті.
Важливість становить як дотримання всіх вимог до спорядження, так і правильне його використання та зняття.

Дезінфекція приміщень

Оскільки вірус може перебувати тривалий час на поверхнях, необхідно вибирати відповідні засоби для проведення очищення, дезінфекції та генеральних прибирань.

З метою недопущення поширення випадків COV1D–19, на робочих місцях повинна постійно проводитися профілактична дезінфекція робочої зони.

Хімічну дезінфекцію здійснюють дезінфікуючі засоби, які призначені для знищення різноманітних збудників інфекційних хвороб.

При виборі дезінфектанту для проведення дезінфекційних заходів з метою недопущення поширення випадків COV1D–19 варто віддати перевагу засобам якими передбачено знезараження вірусних агентів. Одним з таких засобів є Ізоцид – засіб для дезінфекції поверхонь. Крім того, Ізоцид не пошкоджує об'єкти обробки, не має різкого запаху та запобігає розмноженню вірусів та бактерій на обробленій поверхні до 21 дня шляхом утворення плівки.

Безпека повітря навколо медперсоналу

Внаслідок стрімкого поширення інфекції повітряно-крапельним шляхом в закритому приміщенні й виникають спалахи захворюваності на коронавірус. І в тому випадку якщо крапельний шлях передачі можливо усунути шляхом миття рук з милом та застосування дезінфікуючих засобів, то наявність інфекції в повітрі здатна зробити медперсонал абсолютно беззахисним перед її впливом.

Ми всі зустрічали в лікарнях кварцові лампи, основне застосування яких – дезінфекція приміщень. І всі ми знаємо про шкоду для людини, який становить включений кварц (висока концентрація озону, поява кон'юнктивітів та навіть опіків очей).

Тому, при появі методів рециркуляції з'явилася можливість проведення дезінфекції повітря в присутності медперсоналу та пацієнтів, що знаходяться в приміщенні лікарень. Оскільки УФ лампа перебуває всередині спеціального кожуха.

Рециркулятор бактерицидний– це апарат закритого типу, що характеризується очищенням та знезаражуванням повітря в приміщенні. Повітря нагнітається в рециркулятор вентилятором та виходить з іншого боку вже очищеним (продезінфікованим). Крім того, що пристрій може працювати в присутності людей, він абсолютно безшумний та очищає повітря від патогенних мікроорганізмів на 98% (віруси, бактерії, грибки, цвіль).

Дізнатися більш детально та придбати необхідний Вам тип бактерицидного опромінювача можливо в медичному маркеті ITMED, перейшовши за посиланням: https://market.itmed.org/catalog/obluchateli_meditsinskie_bakteritsidnye_lampy/.

Дуже важливо створювати необхідні умови для роботи та захисту медичного персоналу в умовах пандемії! Тому не забувайте про дотримання правил профілактики зметою запобігання коронавірусу.  

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм