Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Пластика носа: коли необхідна така операція?

На жаль, естетика носа не завжди влаштовує свого господаря. Занадто довгий або навпаки, короткий, широкий,  ніс «картоплею»  або гострий ніс часто стає об'єктом жартів оточуючих. Як результат - у власника нестандартного носа падає самооцінка, формується ціла низка психологічних комплексів і фобій. Виправити дефект зовнішнього органу дихання дозволить корекція носа, або ринопластика.

Що таке ринопластика і які дефекти вона усуває 

Ринопластика – це пластична операція, спрямована на:
  • усунення дефектів форми носу
  • зміна (зменшення або збільшення) розміру;
  • відновлення функцій дихання, пошкоджених в результаті травм або вродженої чи набутої патології.
З розвитком інноваційних технологій, ринопластика стала більш доступною, ефективною і практично безболісною. Професійне втручання в область кісткового і хрящового відділу органу дихання не викликає негативних структурних змін функцій носа, тому ринопластику необхідно довіряти тільки кваліфікованим хірургам.

Після «вирівнювання горбинки», звуження спинки, укорочення кінчика носу і т.д. не залишається ніяких слідів. Завдяки революційним методам ринопластики носа, заснованим на лазерних технологіях, вдається проводити складну корекцію крил носа, усувати інші естетичні недоліки, які ще кілька десятиліть тому вважалися невиправними.

Яки види пластики носа існують

Пластика носа (рино- та септопластика) - це не тільки косметичний ефект. Часто деформація зовнішнього органу дихання пов'язана з порушеннями природних функцій, що ускладнюють дихання. Тому при викривленні перегородки носа необхідна ринопластика в поєднанні з септопластикою - процедурою по відновленню дихальних носових функцій. У сучасній пластичній хірургії розрізняють таки види корекції носа:
  • відкриту;
  • закриту;
  • безопераційну.
Прі відкритій ринопластиці проводиться розріз на стовпці носа і в його порожнини з відділенням м`яких тканин від кістки і накладенням швів. Більш щадна - закрита ринопластика носа, вона передбачає, в більшій мірі, внутрішні хірургічні маніпуляції і застосовується при неглобальних корекційних змінах.

Безопераційна корекція носа - це ринопластика, заснована на липофілингу. Популярна безболісна методика, яка виконується за допомогою ін'єкцій, - ідеальний спосіб зміни обрисів зовнішнього органу дихання в тих випадках, коли відсутня необхідність проведення внутрішніх корекційних робіт.
Єдиним стримуючим фактором для проведення ринопластики носа є незрілість кістково-хрящової тканини, яка остаточно формується після 18 років.

Які показання до ринопластики існують

Проведення операції по корекції носа можливо як при косметологічних чи естетичних недоліках, так і при медичній необхідності в випадках:
естетичної дисгармонії форми і пропорцій носа;
  • деструкції функцій носового дихання;
  • порушення (перелому, викривлення) носової перегородки;
  • деформації носа;
  • вроджених патологіях кістково-хрящових тканин;
  • поліпах;
  • післяопераційних ускладненнях і т.д.
Реконструкційна або естетична ринопластика носа проведиться на основі попередньої діагностики - безболісно, ​​з індивідуальним застосуванням інноваційних методів корекції. Тепер, щоб якісно виконати контурну пластику носа або повну його корекцію в клініці європейського рівня, не обов'язково їхати за кордон, сучасна ринопластика доступна в Україні. Обрати клініку, в якій працюють справжні професіонали та застосовуються сучасні технології ринопластики Вам допоможе публічний реєстр медичних установ України.

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм