Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Що ховається за поганим самопочуттям та проблемами зі шкірою?

Що ховається за поганим самопочуттям та проблемами зі шкірою?Зараз стало дуже популярним та правильним піклуватися про своє здоров'я. Правильно підібране харчування, спорт, медитації з дихальними вправами, здавання різноманітних лабораторних аналізів. Але часто на задньому плані залишається такий важливий орган, як печінка.  Оскільки заведено вважати що хвороби печінки виникають у тих, кому не властивий здоровий спосіб життя. Але це помилка – оскільки робота печінки, це ряд важливих процесів організму (від метаболізму до фільтрації токсинів). Розберемо, які ознаки можуть вказувати на те що у функціонуванні печінки стався збій та які заходи потрібно вживати.
  • Слабкість, без видимої на те причини
Одна справа – відчувати знесилення, коли людина постійно працює. Але зовсім інша – коли, не встигнувши прокинутися, сил щось робити абсолютно немає. В першу чергу необхідно перевірити печінку. Оскільки саме вона виробляє більшу частину енергії для забезпечення життєдіяльності організму. У випадку порушення функції детоксикації, коли вся енергії спрямована на очищення від шлаків та токсинів й виникає відчуття хронічної втоми.
  • Поява висипань на шкірі
Печінка є основним фільтром нашого організму, і завдяки її функції детоксикації продукти розпаду, токсини виводяться назовні через нирки але в разі порушення вони починають «витіснятися» через шкіру. Тому якщо на шкірі з'явилися вугрі, вона стала зів'ялою та дуже вразливою та при цьому косметичний догляд не допомагає – зверніть увагу на функціонування печінки.
  • Відсутність ефекту при схудненні
При дотриманні здорового способу життя, яке включає спорт, правильне харчування, вага стабільно тримається на одній позначці. Мова може йти про порушення гормонального фону. Яке місце тут віддається печінки? Річ у тім, що печінкою виробляється холестерин, який впливає на будівництво гормонів (естрогену, тестостерону). З цього робиться висновок, що наш організм є злагодженою системою, і будь-яке порушення з боку однієї функції викликає збій у безлічі процесів. Як і у випадку виникнення гормонального дисбалансу та його впливу на роботу печінки.
  • Наявність хронічних патологій
При наявності в анамнезі хронічних захворювань, таких як туберкульоз, псоріаз, захворювання щитоподібної залози та ін. – вимагається підтримання роботи печінки, окрім лікування основного захворювання.
  • Порушення сну
Поганий сон може бути симптомом багатьох захворювань. Пов'язаність проблем зі сном та печінкою ґрунтується на тому, що вночі відбуваються процеси оновлення крові та відновлення організму. І в тому випадку якщо є проблеми з боку печінки сон стає переривчастим, з'являється нічна пітливість.
Більш явними з боку порушення роботи печінки та які потребують вирішення є наступні ознаки:
  • жовтяниця шкірних покривів;
  • збільшення печінки;
  • біль та дискомфорт в правому підребер'ї;
  • втрата апетиту, печія;
  • підвищення температури.
 Профілактика захворювань печінки

Особливість печінки в тому, що як би її щодня не перевіряли на витриманість, вона рідко здатна подати тривогу у вигляді больових відчуттів.  Трапляється це тільки в тому випадку, коли розміри її значно збільшуються, і відбувається тиск на сусідні тканини та органи.  Тому, так важливо дотримуватися настільки простих, але важливих заходів:
  1. Правильне харчування: виключити або скоротити до мінімуму шкідливі продукти, збагативши свій раціон овочами, фруктами, рибою;
  2. Відмова від шкідливих звичок: пам'ятайте, що навіть рідкісні застілля зі вживанням алкоголю наша печінка відчуває на собі на повну.
  3. При виникненні проблем з печінкою також дуже важливо підтримувати її в хорошому стані за допомогою медикаментозної терапії.  Наприклад, рекомендуємо препарат Лівотон – він захищає печінку від шкідливого впливу алкоголю та токсинів, відновлює пошкоджені клітини печінки, покращує обмін речовин та знижує рівень холестерину в крові.  Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем, оскільки є протипоказання.
Пам'ятайте, що запорука відмінного здоров'я є профілактика.  Ставтеся до нього відповідально та не забувайте про щорічні проходження обстежень у лікаря.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм