Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Основні причини появи розтяжок на тілі

Основні причини появи розтяжок на тіліКоли наше тіло зазнає змін, інколи наслідками цього можуть бути й зовнішні прояви у вигляді розтяжок - багряних смуг на тілі. Поява розтяжок є проблемою, що викликає дискомфорт, насамперед для жінок. Тому розберемо детальніше, які фактори впливають на їх появу та чи можливо їм запобігти. 

Розтяжки або стрії - це тип рубців, що являють собою дефект шкіри у вигляді смуг різної ширини та забарвлення (від білого до червоно-фіолетового відтінку).
 
У більшості випадків такі “помітки” локалізуються в ділянках найбільшого розтягу шкіри, й найчастіше це трапляється у період вагітності жінки. Коли шкіра швидко розтягується та не встигає за змінами нашого тіла. Хоча звісно чоловіча стать не застрахована від даного дефекту на шкірі, особливо ті хто має зайву вагу.
Розтяжки можна зустріти на стегнах, грудях й животі (передня й бічні ділянки).

Які основні причини появи стрії?

В основі даного порушення покладено зниження продукування колагену й еластину, з одночасним збільшенням клітин білка, що їх руйнують. Так коли шкіра починає розтягуватися, виникає проблема у її скороченні, оскільки не вистачає еластичності. Як наслідок виникають так звані надриви, у місцях яких формується сполучна тканина. 
 
Провокуючими факторами являються:
  • спадковий фактор;
  • гормональні зміни у підлітковому віці та гормональний дисбаланс;
  • сухий тип шкіри;
  • тривале приймання гормональних препаратів, що можуть вплинути на збільшення маси тіла;
  • період вагітності та лактації;
  • стрімке збільшення ваги, в тому числі й м'язової маси (у спортсменів) або навпаки різке схуднення.
Звісно, що дуже часто на появу розтяжок впливає сукупність вищезазначених факторів.

Характеристика стрії

Забарвлення розтяжок буде залежати від стадії їх розвитку. Так якщо вони тільки з'явилися для них характерне набування багряно-фіолетового кольору (до року), внаслідок ураження судин при розриві волокон. Відповідно чим більше часу з моменту їх появи проходить, тим більше вони світлішають, від червоного до рожевого та білого кольору. Щодо останніх (відзнач.білі стрії), то вони найтяжче піддаються усуненню.
 
Інколи стрії на початку можуть здаватися припухлими та свербіти. 

Тактика

На сьогодні нам представлені різноманітні методи позбавлення від розтяжок, які варіюються за ціновою категорією та самим методом впливу. 
До найпоширеніших та найдієвіших належать:
  1. Спеціальні креми проти розтяжок, що містять у своєму складі компоненти які зменшують прояви рубцевої тканини (однак не усувають її). Результат від даних засобів насамперед залежатиме від регулярності їх застосування. При цьому, щоб оцінити ефект повинен пройти певний час. 
  2. Мезотерапія: полягає в ін'єкційному введенні вітамінних комплексів в зону дефекту з метою пришвидшення регенерації тканин.
  3. Плазмоліфтинг: введення в товщу проблемних ділянок власної плазми, що отримується внаслідок центрифугування крові.  
  4. Терапія лазером, коли за допомогою його дії вирівнюється поверхня шкірного покриву й стрії стають менш помітними. Існують різні типи лазеру, однак їхній принцип полягає в стимуляції лазерним випромінюванням продукування колагену та гіалуронової кислоти в шкірі.  
 
Відмітимо, що перед тим як вдаватися до народних методів “усунення” розтяжок, важливо розуміти, що вони є рубцями. Тому інколи інтенсивна боротьба з ними може тільки нашкодити. Насамперед це стосується інтенсивних та жорстких масажів, скрабувань шкіри, що може призвести до її травмування. Окремої обережності потребують методи боротьби з розтяжками під час вагітності. 
 
Відмітимо, що запобігти появі стрій неможливо. Йдеться виключно про зниження ризиків їх появи.
Так, знизити ризики появи розтяжок можливо лише дотримуючись здорового способу життя, що включає правильне харчування, фізичну активність, догляд за шкірою за допомогою спеціальних якісних косметичних олій (зволоження шкіри), достатнє вживання води.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм