Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Сезонна алергія та ураження шкіри при ній

Сезонна алергія та ураження шкіри при нійКоли у нас виникає сезонна алергія, які найчастіше симптоми починають турбувати? Нежить, чхання, свербіж в носовій порожнині, запалення кон'юнктиви ока, що додатково супроводжується дискомфортом та почервонінням очей. Всі ці симптоми об'єднують в собі один термін - поліноз. Який ще також ми чули як алергічний риніт або сінна лихоманка. 

Період початку полінозу стартує весною та завершується восени. Пов'язано це з пилком рослин, дерев та навіть бур'янів (основний тригер), що розповсюджується на віддалені ділянки. Не є виключенням розвитку впливу перехресної алергії, що є реакцією організму на певний вид харчових продуктів. 
Спеціалісти також наголошують, що причиною поширеності серед населення полінозу є загалом погана екологія та неякісне харчування.

Які симптоми виникають при сезонній алергії?

Окрім вищезазначених проявів у вигляді чхання, нежиті, свербіння. Додатково може спостерігатися кашель, набряк слизової дихальних шляхів та загострення супутніх обструктивних захворювань органів дихання, серед яких бронхіальна астма. 
 
Погіршення самопочуття супроводжується слабкістю, головний болем. Однак основною відмінністю полінозу від ГРВІ або COVID-19 попри схожість симптомів є відсутність підвищення температури тіла.

Вплив алергії на шкірний покрив

Незалежно від збудника алергії та її виду, розвиток патологічного процесу відбивається на шкірі. 
Так людину починає турбувати:
  • сухість шкіри;
  • свербіж;
  • загострення куперозу.
Реакція шкіри на алерген виникає внаслідок її функції фізіологічного бар'єра. Клітини шкіри реагують імунною реакцією у відповідь на алерген.
 
Тому важливо вчасно звернутися до лікаря алерголога, який призначить відповідну терапію. Миттєвої реакції особливо потребує розвиток алергічної кропив'янки.
Відмітимо, що на момент розвитку полінозу важливо відмовитися від косметологічного догляду, наприклад пілінгів, чистки та ін.
 
Догляд за шкірою доцільним буде обмежити виключно перевіреними засобами. Експерименти з новинками краще залишити на потім.  Додатково рекомендовано:
  1. Не застосовувати скраби, засоби з кислотами. Адже під час загострення мета стоїть не очистити шкіру, а відновити її та водно-ліпідний баланс.
  2. Доцільним буде не користуватися декоративною косметикою.
  3. Доглядові очищувальні засоби повинні бути м'які за складом, без вмісту консервантів, ароматизаторів, парабенів.
  4. З метою зменшення чутливості та почервоніння шкіри обличчя використовуйте есенції, сироватки. Тонік варто застосовувати у разі лущення шкіри, але при збереженні нормальної чутливості.
  5. Крем для обличчя обирайте з зазначенням - для відновлення водно-ліпідного балансу.
  6. Відмітимо, що засоби догляду за шкірою тіла повинні містити вітаміни А та Е, масла. Це забезпечить її зволоження та регенерацію. 
Звісно, що попередньо важливо проконсультуватися з лікарем алергологом, який при необхідності призначить препарати зовнішньої та внутрішньої терапії. 

Тактика

У людей які стикаються з алергією та її наслідками виникає питання чи можливо їй запобігти. Лікарі стверджують, що розвиток алергії є ознакою слабкої імунної системи, що найчастіше пов'язано з впливом зовнішніх факторів. Тому аби підготувати організм варто відновити нормальне функціонування імунної системи та її реакцію на подразники та пристосувати поступово організм до впливу алергенів. 
 
З цією метою лікар алерголог буде вводити мікродози алергену з наступним підвищенням його концентрації. До тих пір поки організм не перестане сприймати алерген як подразливий фактор. Однак при цьому такий метод лікування може тривати роками, а інколи взагалі не принести результату. Другим варіантом лікування є безпосередній вплив на токсини, що впливають на імунітет. 
 
Пам'ятайте, що ніхто не може гарантувати Вам повного усунення алергії, внаслідок стрімкого прогресування ускладнень. Однак варто дотримуватися рекомендацій лікаря, а не вдаватися до експериментальних методів лікування, що може тільки нашкодити здоров'ю. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм