Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Догляд за шкірою влітку: основні рекомендації

Догляд за шкірою влітку: основні рекомендаціїВлітку наша шкіра потребує суттєво іншого догляду ніж в інші пори року. Літні засоби відрізняються своєю функцією та текстурою. А перед нами виникають нові завдання, в першу чергу це захист від сонця. Тому розберемо детальніше які особливості захисту та догляду за шкірою в спекотну погоду.

Основні правила догляду за шкірою влітку

Влітку, як Ви помічали шкіра продукує більше себума, відповідно потребуючи частішого та ретельнішого очищення. Наприклад, власники жирної шкіри частіше помічають небажаний блиск на обличчі. А це своєю чергою штовхає їх на радикальніші дії у вигляді нанесення щільного шару пудри. Проблему це не вирішує, а тільки тимчасово маскує. Що виходить в результаті? Поява висипань та подразнень. Не варто забувати й про масочний режим який ще в силі, що також провокує появу недоліків на шкіри. 
  1. Очищення: важливий етап у догляді за шкірою, який полягає у застосуванні м'яких пілінгів. Вони нетравматично відлущують забруднення та змертвілі клітини. 
  2. Зволоження: влітку шкіра забезпечує охолодження нашого організму. Кровоносні судини розширюються, підвищується продукування поту та шкірного сала. Все це викликає необхідність в додатковому зволоженні шкіри. Забезпечити це можливо дотриманням водного балансу та застосуванням відповідного зволожувального крему. Влітку засіб для догляду повинен бути у вигляді крем-флюїду або крем-гелю, що легко вбираються.
  3. Застосування сонцезахисного крему: при застосуванні даного засобу відбувається захист шкіри від зневоднення та сухості, а її клітини захищені від УФ пошкодження. Найкраще обирати крем з високим SPF, а також UVA захистом. Також важливо скоротити перебування на сонці з 12:00 до 16:00. 
  4. Термальна вода: в спеку слугує додатковим помічником зі зволоження та створення ефекту свіжості. Тим паче термальну воду можливо наносити протягом дня, якщо шкіра є очищеною.
  5. Додатковий догляд у вигляді масок: сучасний різновид масок дає можливість обрати засоби які найбільш до вподоби. Це можуть бути як денні, так і нічні маски для обличчя. Обмежень не має і структура засобу (тканинні, альгінатні та ін.). Головним нюансом влітку є те, що маски повинні мати зволожувальну та відновлювальну дію, з вітамінними комплексами у складі.

Правила догляду за волоссям влітку

При високій температурі волосся швидше втрачає вологу, що робить його пористим та неслухняним. Аби цьому запобігти важливо дотримуватися наступних правил:
  1. Застосування олії для волосся: справа в поширеному твердженні  щодо обов'язкового нанесення олії перед відвідуванням пляжу. Насправді ж під впливом сонця масло нагрівається, що тільки робить його небезпечним, адже відбувається руйнування основи волосини.
  2. Носіння капелюха та збирання волосся: під впливом сонця, волосся вигорає. Це звісно виглядає красиво, однак дуже пошкоджує волосся. Тому важливо додатково створити захист за допомогою засобів з SPF.
  3. Глибоке очищення волосся: скраб для волосся на постійній основі забезпечує очищення шкіри голови від солей тяжких металів, пилу та себуму.
Пам'ятайте, що вплив сонячних променів, спеки, відсутність вологи - є справжнім випробуванням для нашої шкіри та волосся. Тому аби забезпечити їх здоровий стан до кінця літа важливо забезпечити проведення базових процедур.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм