Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Біль в паху: основні причини та методи лікування

Біль в паху:  основні причини та методи лікуванняПах це ділянка, що знаходиться між животом та стегнами, а саме де закінчується живіт та починаються ноги. Відповідно поява болю у паху це будь-який дискомфорт у цій області.
Біль в ділянці паху належить до поширеного дискомфортного стану, насамперед у чоловіків. Терміни «пах» і «яєчко» іноді використовуються як синоніми. До причин болю можна віднести ряд факторів, від травм до грижі. Менш поширеними є проблеми з яєчками.

Інтенсивність та характер болю може відчуватися по різному, залежно від причини. Це може відчуватися як гострий або тупий біль, і може посилюватися під час певних рухів. Також біль у паху поділяють на первинний або вторинний. Так якщо первинний біль в паху розвивається внаслідок травми або захворювання, то вторинний - розвивається як ускладнення після операції.

Основні причини

  1. Перелом кістки.
  2. Травма, переважно розтягнення м’язів, зв’язок або сухожиль у цій області, що часто спостерігається серед спортсменів.
  3. Пахова грижа, коли тканини кишківника проходять через ослаблене місце в черевній порожнині поблизу пахової ділянки.
Як зазначалося вище можливі й випадки, коли спричинити біль можуть проблеми зі сторони яєчок у чоловіків, до прикладу орхіт. Також причинами порушення можуть бути защемлення нервів, кісти яєчників у жінок, інфекції сечовивідних шляхів, запалення кишківника.

Характерні ознаки

Важливо розуміти, що поява інтенсивного болю на тривалій основі потребує звернення до лікаря. Також не варто зволікати, коли додатково наряду з болем у пацієнта спостерігається кров у сечі, набряк та помітні зміни зі сторони яєчок, поширення болю за межі паху. Адже ці ознаки можуть свідчити про серйозні патологічні процеси в організмі, від інфекції, перекруту яєчка до онкології.

Діагностика та тактика лікування

Встановити причину болю в паху лікар зможе на основі фізикального огляду, даних анамнезу та ряду діагностичних тестів. До цього переліку можна віднести лабораторні дослідження крові та сечі, УЗД, рентгенографія та ін..
Відповідно і лікування болю в паху залежатиме від основної причини.
 
Тобто якщо причиною болю є незначне розтягнення, можливо пролікуватися в домашніх умовах, просто зменшивши фізичні навантаження. Тоді як більш серйозні стани потребують медичного лікування.

Полегшити больові відчуття можливо за допомогою безрецептурних знеболювальних, холодових компресів.  

Лікар також може також призначити протизапальні препарати, проходження фізіотерапії.

Перелом кістки, пахова грижа потребує оперативного втручання.

Головне це вчасно звернути увагу на виниклі симптоми та не зволікати зі зверненням до лікаря. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм