Перевозка больных

Останній триместр вагітності: чого чекати жінці

Останній триместр вагітності: чого чекати жінціЧас перед пологами - найцікавіший для обох, матері й малюка в утробі, адже дитина вже майже готова до появи на світ.

Чого, крім пологів, чекати жінці в останні три місяці вагітності, розказали фахівці Клубу Турботливих Матусь Нестле Бебі.

Ризик передчасних пологів

Пологи на 7 і 8 місяці вагітності, про які детальніше можна дізнатися тут: https://www.nestlebaby.com.ua/ua/35-tyzhden-vagitnosti, безпечні, хоча завчасна поява на світ дитини спричиняє певну затримку в ПБ для спостереження лікарями за станом здоров’я малюка.

“На 35-му тижні пологи приводять на світ здорову дитину, що матиме лиш відхилення з боку ваги. Кажуть, що народження на 7-му місяці для дитини більш сприятливе, ніж на 8-му, але все залежить від загального стану здоров’я матері та перебігу пологів, тому краще подбати про себе та знайти гарного акушера”, - розказали фахівці “Нестле Бебі”.

Розвиток плода завершується

Основне завдання плоду на цьому терміні - набирати вагу та сили для народження. Впродовж перших 3 днів життя малюки втрачають близько 150 г ваги, що є цілком нормальною реакцією на нове становище. Тому в утробі дитина активно запасає поживні речовини, аби народитися гладенькою та вгодованою.

Самостійно дихати дитина може навіть, якщо народилася на 7-му місяці вагітності. Також розвивається шкіра, товстішає та створює жировий прошарок. Дитина в животі матусі вчиться розрізняти звуки, від лячних вона стискається та ховається, а від приємних намагається випростати ніжки та весело ворушиться.

В III триместрі плід постійно змінює положення тіла в матці, але ближче до пологів перевертається головою вниз, готуючись до виходу.

Останній триместр вагітності: чого чекати жінціВагітна зазнає значного дискомфорту

Важкість живота стає дедалі більшою. На останніх тижнях може з’явитися гострий біль у тазових кістках, пов’язаний із тим, що голова дитини тисне на проміжність зсередини. Відпочинок та масаж поперека допомагають заспокоїти біль.

До того, як живіт опуститься, а це може статися будь-коли впродовж останніх 6-8 тижнів перед пологами, матка тисне на легені, не даючи жінці повноцінно робити вдих. Залежно від положення малюка в утробі, його штовхання сягатимуть або серця, або печінки, що викликає в першому випадку, сердечний біль, перебої, інколи навіть запаморочення, в другому - нудоту, печію, біль в лівому боці. Коли живіт фізіологічно опускається, стає легше дихати, печінка та шлунок приходять у норму, зникає аритмія.

У III триместрі через втому хочеться багато спати, а прогулянки значно скорочуються за часом і відстанню. Але все одно слід виходити на свіже повітря кожен день, незалежно від погоди та бажання, хоч на 30 хвилин. Прогулянки забезпечать достатньо кисню для плоду та позитивно вплинуть на рівень гемоглобіну матері та розвиток мозку дитини.

III триместр - час найбільшого очікування і випробування фізичних сил для жінки. Але зустріч із малюком вже наближається, тому слід докласти зусиль і завершити термін вагітності зі спокійним настроєм та турботою про себе та майбутнє дитя.

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED