Перевозка больных

Альтернатива Є!

можливість мати дітейДіагноз «безплідність» ще півстоліття тому був для жінки майже вироком. Проте з розвитком репродуктивної медицини дедалі більше таких жінок отримують можливість мати дітей. Просто доведеться докласти трохи більше зусиль.
 
У цьому переконаний засновник Клініки репродукції людини «Альтернатива», кандидат медичних наук Ігор Палига. Його ім`я добре відоме серед пар, яким доводилося віч-на-віч зіштовхнутися з проблемою безпліддя - за 10 років своєї практики в сфері репродуктології та УЗД-діагностики він допоміг відчути радість батьківства багатьом родинам від Закарпаття до сходу України...
 
- Ігорю Євгеновичу, наскільки ця проблема поширена в нашій країні, та якими результатами можуть похвалитися українські лікарі в боротьбі з неплідністю?   
 
- За статистикою, кожна четверта пара в нашій державі - безплідна. Але така ситуація не лише у нас, це проблема загальносвітова, тож нею активно займаються вчені з різних країн. Українські клініки на сьогодні практично нічим не поступаються закордонним. Кількість таких медичних закладів у нашій державі постійно зростає, і це спонукає до вдосконалення: пошуків нових методик лікування, оновлення обладнання, навчання персоналу тощо. Щоправда, навіть за таких обставин, ситуація з кожним роком погіршується. На жаль, причин безпліддя існує дуже багато, і встановити відразу, що заважає людям мати дитину, часом буває дуже складно. Сьогодні є навіть таке поняття, як безпліддя без видимої причини.
 
- І що пропонує сучасна медицина людям, які не можуть мати дітей?
 
- Безплідність сьогодні - діагноз не абсолютний; є різні види лікування, зокрема ціла низка методик так званого «штучного запліднення». Хоча насправді нічого штучного в процесі лікування немає, і пацієнти повинні це усвідомлювати. У нас був кумедний випадок, коли телефонував лікар і запитував, як ми синтезуємо штучну сперму... Насправді ніхто нічого не синтезує. Відмінністю від природного процесу є лише те, що з’єднання статевих клітин батьків відбувається не в організмі жінки, а в лабораторних умовах. Запліднення у пробірці правильно називати екстракорпоральним.
 
- Чи може жінка стати матір’ю, якщо у неї видалені яєчники?
 
- Вона може виносити і народити здорову дитинку, але для запліднення необхідний донор яйцеклітин. Це дуже актуальне питання, тому ми запрошуємо до співпраці у програмі донорства здорових жінок віком до 32 років. Клініка зі свого боку гарантує донору безкоштовне обстеження і компенсує витрати часу та моральних сил.
 
- Скільки часу і грошей потрібно, щоби пройти цикл лікування від безпліддя?
 
- Курс триває близько місяця, залежно від випадку. Визнаю, що процедура ця не з дешевих. Майже половина необхідної суми йде на ліки. Висока ціна препаратів пов’язана передусім із тим, що їх одержують складним методом генної інженерії. Утім люди, котрі хочуть мати дитину, зазвичай розуміють, що вкладають гроші у майбутнє своєї сім’ї.
 
- Від чого, на вашу думку, залежить ефективність лікування?
 
- Можливо, буду неоригінальним, але мій досвід показує, що успіх рівно наполовину залежить від віри пацієнтів у позитивний результат! Дуже важливо, щоби пара повністю довіряла лікарю, почувалася в процесі лікування якомога затишніше і впевненіше. З іншого боку фахівці, які займаються такою складною і делікатною справою, повинні заслуговувати на цю довіру. В клініці не має виникати «конвеєра», коли лікар настільки завантажений, що не встигає замислитися над кожним конкретним випадком.  Скажімо, у нас в «Альтернативі» пару від початку і до кінця процедури веде один фахівець, який несе повну відповідальність за свою роботу. Окрім того, наші лікарі користуються найсучаснішими методиками лікування та діагностики. Кабінети укомплектовані високотехнологічним обладнанням, родзинкою з якого є мікроскоп, що дозволяє проводити дослідження кількома методами. Все це значно збільшує шанси на щасливе батьківство.
 
- Наскільки мені відомо, клініка займається не тільки лікуванням безпліддя, а й надає інші послуги. 
 
- Звичайно, клініка надає всі види гінекологічних послуг, в нас можна пройти профілактичні огляди, а за необхідності полікуватися. Ми пропонуємо УЗД-обстеження органів черевної порожнини, серця, щитовидної залози, експертне обстеження вагітності, обстеження яєчок та інше. Найновіший УЗД-апарат зі сканером дає можливість одержати 3D-зображення та об’ємне зображення в реальному часі (4D), а також виявити патологію розвитку плода навіть на ранніх стадіях вагітності. Сьогодні вже практично не залишилося клінічних ситуацій, які не піддаються коригуванню. Варто тільки вчасно звернутися до лікаря, провести комплексне обстеження та призначити відповідні процедури. Пам’ятайте: Ваше репродуктивне здоров’я - у ваших руках!

За консультацією можна звернутися до клініки "Альтернатива"
 
адреса:
м. Львів, вул. Героїв УПА, 73.
Тел.: (032) 232 77 83, (063) 230 18 72, (066) 456-16-08
Alternatyva.ivf@gmail.com
www.ivf.lviv.ua.
 
Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "ЗДОРОВ-ИНФО" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED