Перевозка больных

Печія у вагітних: що робити?

Печія у вагітних: що робити?Хоча печія неприємне явище, вона може бути контрольована за допомогою простих заходів та змін у способі життя.   Печія у вагітних жінок являється досить поширеною, вона пов'язана зі збільшенням рівня гормону прогестерону і ростом плоду, що впливає на роботу нижнього стравохідного сфінктера (НСС) і шлунка. Як можна контролювати печію під час вагітності і як препарат Ренні може полегшати стан жінки в цей важливий період, будемо розбиратись в цій статті.

Як зменшити печію під час вагітності

Печія при вагітності вважається досить поширеним та нешкідливим станом (1). Але це не означає, що вона не потребує контролю і усунення симптомів.

Ось деякі поради, які допоможуть вагітним жінкам впоратися із печією:
  • Уникати гострих, жирних та важких для травлення продуктів, які можуть стимулювати вироблення надлишку шлункової кислоти. Потрібно віддавати перевагу легкозасвоюваній їжі, багатій клітковиною, такій як фрукти, овочі та цільнозернові продукти. Їсти невеликими порціями і часто, уникати пізньої вечері;
  • Підкладати подушку або піднімати верхню частину ліжка для ніпівсидячого положення для сну. Це допоможе запобігти підняттю шлункового вмісту та зменшити рефлюкс під час сну;
  • Вправи або активна фізична активність відразу після їжі можуть стимулювати печію. Після їжі рекомендується зробити невелику прогулянку або просто розслабитися;
  • Використовувати фармацевтичні препарати.  Лікар може порекомендувати приймати Ренні від печії, бо препарат вже довів свою ефективність і безпечність під час вагітності. Однак перед прийняттям будь-яких лікарських засобів слід проконсультуватися з лікарем або фармацевтом.
Важливо пам'ятати, що якщо печія стає сильною та частою, або її симптоми супроводжуються іншими незвичайними симптомами, слід звернутися до лікаря (2). Він може рекомендувати більш серйозні методи лікування. В інших випадках достатньо спеціальних препаратів, таких як Ренні.

Як Ренні допомагає від печії під час вагітності

У разі появи печії варто звернутися до гінеколога чи терапевта, щоб отримати рекомендації та призначити потрібне лікування.
Ренні – це таблетки, що містять активні компоненти, здатні нейтралізувати надмірну кислоту в шлунку. Цей препарат має такі корисні властивості:
  • Швидке полегшення. Ренні починає діяти вже за кілька хвилин після прийому, що дозволяє отримати швидке полегшення від неприємних симптомів печії;
  • Безпека для майбутньої мами та дитини. Ренні не містить шкідливих речовин і не впливає на розвиток плоду, тому його можна приймати під час вагітності за призначенням лікаря;
  • Зручність застосування. Ренні представлений у вигляді жувальних таблеток, які не потрібно запивати, тому можна приймати в будь-якому місці.
Незважаючи на безпеку та ефективність Ренні, для його прийому завжди необхідно отримати консультацію лікаря. Тільки він може призначити правильне дозування та режим прийому препарату.
Печія при вагітності – це поширене явище, з яким стикаються багато жінок. Однак, дотримання дієти, відмова від шкідливих продуктів та використання ефективного препарату може значно полегшати стан в більшості випадків (3).  Ренні допоможе впоратися з цією проблемою та забезпечити комфортний стан під час очікування дитини.

Література

1. Bor S, Kitapcioglu G, Dettmar P, Baxter T. Association of heartburn during pregnancy with the risk of gastroesophageal reflux disease. Clin Gastroenterol Hepatol. 2007 Sep;5(9):1035-9. doi: 10.1016/j.cgh.2007.05.003. Epub 2007 Jul 19. PMID: 17644491
2. Thélin CS, Richter JE. Review article: the management of heartburn during pregnancy and lactation. Aliment Pharmacol Ther. 2020 Feb;51(4):421-434. doi: 10.1111/apt.15611. Epub 2020 Jan 17. PMID: 31950535.
3. Ali RA, Egan LJ. Gastroesophageal reflux disease in pregnancy. Best Pract Res Clin Gastroenterol. 2007;21(5):793-806. doi: 10.1016/j.bpg.2007.05.006. PMID: 17889808.

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED