Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як в столиці пройшов Всесвітній день боротьби зі СНІДом 2016

Як в столиці пройшов Всесвітній день боротьби зі СНІДом 20161 грудня щороку відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього року в столиці України Києві було проведено ряд заходів до такого надважливого для кожного хворого дня.

Розпочалися заходи о 10:30 біля Меморіалу «Червоної стрічки» по вул. Лаврській, 11.Як в столиці пройшов Всесвітній день боротьби зі СНІДом 2016 Тут представники державної та місцевої влади, міжнародних організацій та громадського сектору зібралися, щоб вручити «Абонементи на життя» 101 000 українцям. Акція проходила одночасно в 25 містах України, її головний організатор – Всеукраїнська мережа ЛЖВ (Люди, що живуть з ВІЛ). Під час проведення акції було зазначено, що 2016 рік став переламним для українців, у яких є ВІЛ, оскільки вперше бюджет на охорону здоров’я було збільшено на 2 млрд. грн., а фінансування програми протидії епідемії ВІЛ/СНІД виросло на 132 %. «Абонементи на життя» дають змогу людям боротися з хворобою за допомогою АРВ-терапії (антиретровірсуна терапія).

Як в столиці пройшов Всесвітній день боротьби зі СНІДом 2016О 12:00 у столичному парку Шевченка  відбувся «MUSIC FEST – ЗРОБИ ТЕСТ», організований Альянсом громадського здоров’я спільно з партнерськими громадськими організаціями. Пройшов тематичний флешмоб #PutRedRibbonOn#ПовяжиЧервонуСтрічку. Навпроти головного червоного корпусу КНУ ім. Шевченка було розгорнуто найбільшу в Україні червону стрічку – символ СНІДу, довжина якої склала 20 м. Акцію одночасно провели в Києві, Полтаві, Одесі та Харкові. Під час Music-фестуможна було отримати безкоштовні інформаційні матеріали, презервативи та одноразову тест-систему для самостійного тестування на ВІЛ у домашніх умовах. Під час «MUSIC FEST – ЗРОБИ ТЕСТ» роздали більше 1000 експрес-тестів.

Ще одна акція з експрес-тестування на ВІЛ пройшла на Контрактовій площі у Києві. Як в столиці пройшов Всесвітній день боротьби зі СНІДом 2016Біля пам’ятника Григорію Сковороді з 15:00 до 20:00 всі бажаючі могли пройти анонімне та безкоштовне тестування на ВІЛ, результати тесту треба було чекати усього 10 хвилин. Також тут можна було отримати консультації лікарів з профілактики СНІДу, діагностики та лікування хвороби, отримати інформаційні матеріали та презервативи. Організатор акції – Всеукраїнська благочинна організація «Конвіктус Україна», фінансова підтримка – Благочинний фонд «АНТИСНІД». Акція проводилася в рамках Європейського тижня доступного тестування. До спеціально обладнаного мікроавтобусу весь час була черга з 10-15 чоловік, що свідчить про небайдужість українців до свого здоров’я та зацікавленість питаннями ВІЛ/СНІД.

Загалом у 2016 році всі провідні фахівці та громадські діячі, які займаються питаннями ВІЛ/СНІД в Україні, відзначають відчутний прогрес у боротьбі з даною хворобою. Оптимістичний настрій треба підкріплювати адекватним державним фінансуванням, активною діяльність благочинних організацій та відповідальною позицією пересічних українців.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED