Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Medical Business Forum окреслив шляхи розвитку приватної медицини в Україні

Medical Business Forum окреслив шляхи розвитку приватної медицини в Україні25 та 26 листопада 2016 року в Києві за адресою вул. Велика Житомирська, 33 відбувся вже другий за рахунком Medical Business Forum, який організували професійні маркетологи Наталія Смекун та Тарас Берндт. У роботі форуму прийняло участь більше, ніж 150 чоловік, усі вони – топ-менеджери медичних клінік, лікарі. До уваги слухачів було представлено доповіді 17 спікерів, серед яких були й іноземні громадяни. Спеціальний гість заходу – Олександр Квіташвілі, що очолював МОЗ України у 2014-2016 рр.

Лія Смекун та Тарас Берндт у своєму інтерв’ю журналістам під час роботи першого дня форуму зазначили, що головною метою організації роботи Medical Business Forum стала адаптація українських лікарів та медичних закладів до нових реалій сучасного ринку. Адже медицина в Україні поступово переміщується з державного у приватний сектор, це треба приймати і використовувати у власних інтересах. Саме тому програма Medical Business Forum включала наступні питання:Medical Business Forum окреслив шляхи розвитку приватної медицини в Україні
  • супровід пацієнта під час лікування та за межами клініки;
  • трансформація медичних закладів у період реформ;
  • українські розробки у сфері електронної медицини;
  • особливості оподаткування медичних закладів;
  • як керувати медичними ресурсами.
Організатори заходу розповіли, що проводили його ґрунтовну підготовку, щоб він був і цікавим, і корисним з практичної точки зору. Лія та Тарас живуть у Німеччині, працюють на місцеву фармакологічну компанію, тому можуть незамиленим оком поглянути на ситуацію медичної галузі в Україні. Перед тим як розпочати пошук спікерів, було проведено опитування потенційних відвідувачів форуму через інтернет, яке допомогло визначитися з актуальними, «наболілими», живими темами. Після визначення переліку тем почався пошук спікерів, які були б професіоналами у конкретній сфері, обов’язково практиками, причому успішними.

Medical Business Forum окреслив шляхи розвитку приватної медицини в УкраїніАудиторія слухачів та спікерів об’єднала представників різних напрямків індустрії приватних медичних послуг. Серед доповідачів були генеральний директор лікарні New Hospitals в Тбілісі Ніка Окріашвілі, операційний директор групи компаній Into-Sana Дмитро Луфер, головний лікар клініки ISIDA Світлана Дікусарова, адвокат, експерт у сфері медичного права Олена Бабіч та інші компетентні експерти.

Особливістю Medical Business Forum став його принципово новий формат. Це живе, відкрите спілкування, де спікери діляться справді корисною інформацією, а слухачі задають багато запитань, які свідчать, що їм дійсно було цікаво. Спілкування та обмін контактами продовжувалися і під час перерв на каву, у неформальній обстановці.

Робота форуму показала, що в Україні розвивається приватна медицина, представники якої прагнуть до самовдосконалення та виводу бізнесу на якісно новий рівень. Саме тому подібні заходи набувають такої популярності, завдяки своїй практичній цінності. Наступний форум відбудеться вже 28 січня 2017 року в Києві, його темою буде «Маркетинг в приватній медицині».

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED