Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Розвиток телемедичних технологій в Україні: деталі

Розвиток телемедичних технологій в Україні: деталіТелемедичні технології та сервіси здатні суттєво покращити доступ до медичних послуг для маломобільних груп населення, а також тих пацієнтів, які проживають  у віддалених регіонах країни.
 
Про це під час робочої зустрічі з розвитку  телемедицини в Україні заявила заступниця Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич. 
 
Насамперед впровадження  телемедичних технологій і сервісів дасть можливість лікарям проводити консультації з пацієнтами дистанційно, швидко обмінюватися інформацією, проводити консиліуми у вигляді відеоконференцій та оперативно ухвалювати рішення у критичних ситуаціях. 
 
“Телемедичні технології необхідно розглядати, як  невіддільну складову тих діджітал-інструментів, які ми зараз впроваджуємо в системі охорони здоров’я та адаптувати їх в eHealth”, – зазначила Марія Карчевич, заступник Міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.
 
Окрім того, в умовах боротьби з пандемією COVID-19 онлайн - інструменти можуть вирішувати нові важливі завдання. А саме - гарантувати безпечний контакт лікарів та пацієнтів, не обмежуючи останніх у своєчасному та якісному наданні медичних послуг. 
 
“Світова практика на прикладі пандемії COVID-19 доводить, що телемедицина - це дійсно ефективний інструмент у профілактиці, діагностиці та лікуванні пацієнтів. Це синергія сучасних інформаційних технологій та медичної допомоги, яка сприяє створенню нової якості медичних послуг”, - підкреслив учасник зустрічі, начальник відділу управління проєктами та програмами ДП “Електронне здоров’я” Вадим Терентюк. 
 
Електронна система охорони здоров'я уже сьогодні застосовує частину з цих сервісів у деяких областях України й показує свою ефективність. Саме тому Міністерство охорони здоров'я за підтримки стейкхолдерів та іноземних партнерів планує й надалі впроваджувати новітні технології в систему охорони здоров’я. 
 
“У цьому напрямі планується надання технічної допомоги МОЗ у формуванні візії та дорожньої карти розвитку телемедицини. Друга ціль – розширення доступу до медпослуг найбільш уражених груп громадян”, – наголосив консультант проєкту LHSS в Україні Олег Семерик.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED