Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: оновлення стандартів охорони здоров’я при туберкульозі

МОЗ: оновлення стандартів охорони здоров’я при туберкульозіМіністерство охорони здоров’я України оприлюднило Наказ №2161 «Про внесення змін до стандартів охорони здоров’я при туберкульозі». 

Як зазначається головна мета документу — застосування кращих міжнародних підходів у сфері надання медичної допомоги хворим на туберкульоз. А саме впровадження доказових методик лікування відповідно до Європейських стандартів Всесвітньої організації охорони здоров’я. Українського пацієнта лікуватимуть так, як його лікували б у будь-якій іншій країні Європи.
 
Оновлений Наказ також визначає:
  • критерії якості профілактики та раннього виявлення туберкульозу;
  • новітні алгоритми скринінгу та діагностики туберкульозу, в тому числі з використанням генетично-молекулярних методів як первинного діагностичного тесту;
  • критерії якості лікування чутливого туберкульозу та питання застосування сучасних протитуберкульозних препаратів та новітніх схем лікування туберкульозу із лікарською стійкістю.
Крім того, документ регламентує критерії якості щодо ведення випадків ко-інфекції туберкульоз/ВІЛ-інфекція, туберкульоз/вірусний гепатит С та інших супутніх захворювань. 
 
Втілення положень наказу дозволить підвищити показник ефективності та якості лікування туберкульозу, в тому числі лікарсько-стійкого та забезпечить зниження показника захворюваності, смертності та поширеності, а також сприятиме зменшенню невиправданих витрат та ризиків для пацієнтів.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED