Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Розвиток комунальних клінік на міжнародному ринку медичного туризму: деталі

Розвиток комунальних клінік на міжнародному ринку медичного туризму: деталіКиїв готується розвивати й промотувати потенціал комунальних клінік на міжнародному ринку медичного туризму. 

Про це повідомила депутат Київради Алла Шлапак.
 
"Завтра Київська міськрада готується ухвалити міську цільову програму розвитку туризму, в якій вперше є розділ медичного туризму. Основним завданням цього напряму в програмі є можливість фінансувати участь комунальних медзакладів у виставках, зокрема за кордоном, тому що клініки Києва мають величезний науковий потенціал і практичний досвід", - розповіла вона.
 
Шлапак зазначила, що до приймання іноземних медичних туристів готові всі комунальні пологові будинки, які надають послуги не тільки з родопомочі, а й із репродукції.
 
"Наприклад, іноземних пацієнтів готова, зокрема, прийняти лікарня №12, це найкраща лікарня зі щелепно-лицевої хірургії, яка має попит за кордоном, наш онкоцентр, який навіть із точки зору сервісу набагато кращий, ніж державна онкологічна клініка. Те саме стосується кардіологічної допомоги, тому що ті операції, які проводять сьогодні в кардіологічному відділенні Олександрівської лікарні, не завжди навіть у Центрі серця роблять", - сказала Шлапак.
 
Крім того, за словами Шлапак, медичні послуги іноземним громадянам успішно надають стоматологічні клініки Києва, зокрема комунальна стоматологічна клініка на вул. Пимоненка.
 
"Нам потрібно розвивати й показувати, що ми можемо в реабілітації, тому що у нас є унікальні реабілітаційні центри, санаторії. Послуги в частині дієтології - вони дуже популярні, але не представлені в розділі послуг медичного туризму, а потенціал є. І, звісно, рекреаційні заклади, наші санаторії та профілакторії, які другий рік перебувають у процесі реформування, і поліпшується їх матеріально технічна база", - змалювала перспективу Шлапак.
 
Багато клінік приймають іноземних пацієнтів, після того, як вони стали автономними, вони працюють зі страховими компаніями. Іноземні пацієнти ніколи не приходять із валізою грошей, вони приходять зі страховим полісом, послуги оплачує страхова компанія, також пояснила вона.
 
"Нам навіть важко оцінити, наскільки може зрости галузь медичного туризму завдяки подоланню корупції, іноземні туристи навчать наших медиків працювати легально", - вважає Шлапак.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED