Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

ЦГЗ зможе самостійно визначати штами коронавірусу: деталі

ЦГЗ зможе самостійно визначати штами коронавірусу: деталіУ Центрі громадського здоров’я МОЗ України з’явилося обладнання для встановлення нових штамів зразків SARS-CoV-2 виявлених в українських пацієнтів. Потужність секвенатора - 400 зразків на місяць.

«Переконаний, що наявність лабораторії, яка може проводити секвенування – це питання національної безпеки. Нарешті ми його маємо. Тепер ми оперативно зможемо реагувати на біологічні загрози чітко встановлюючи джерело. До цього часу Україна відправляла свої зразки на секвенування до лабораторій ВООЗ, що займало певний час, тепер зможемо реагувати оперативно», - зазначає міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.
 
При цьому для лабораторних центрів у кожній області за бюджетні кошти було закуплено:
  • автоматичні станції пробопідготовки для екстракції РНК (виділення з вірусу для подальшого аналізу);
  • прилади для виявлення збудника (ампліфікації);
  • роботизовані й автоматизовані системи, які в автоматичному режимі забезпечують виконання етапу екстракції РНК та внесення ампліфікаційної суміші з мінімальним залученням фахівців лабораторії.
Нагадаємо, що  в проєкті бюджету на 2022 рік вже закладено майже пів мільярда гривень на обладнання для бактеріологічних та фізико-хімічних лабораторій Центрів з контролю і профілактики  хвороб.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED