Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Що будуть робити з вакцинами, у яких збігає термін придатності?

Що будуть робити з вакцинами, у яких збігає термін придатності? Віктор Ляшко зазначив, що МОЗ планує щеплення таким чином, щоб використати всі дози наявної вакцини.

При цьому він заявив, що Україна може поділитися вакцинами від COVID-19, термін придатності яких закінчується, з іншими країнами.
 
Він також розповів, що якщо термін дії певних партій вакцини все ж спливе, такі вакцини будуть вилучені з обігу та утилізовані. При цьому міністр запевнив, що МОЗ буде робити все можливе, щоб вакцини були використані в Україні.
 
"Якщо ми бачитимемо, що не встигаємо використати, то будемо говорити з нашими міжнародними партнерами про те, щоб поділитися і вакцина була використана там, де може бути використана", - додав Ляшко.
 
Зазначається,  що за поточних темпів щеплення проти COVID-19 в Україні можна не встигнути використати усі дози вакцин від AstraZeneca до кінця терміну їхньої придатності. Зокрема, наразі залишаються не введеними близько 3 млн доз вакцини AstraZeneca з терміном придатності до кінця жовтня та кінця листопада.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED