Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Перша в Україні трансплантація кісткового мозку від неродинного донора:деталі

Перша в Україні трансплантація кісткового мозку від неродинного донора:деталі19 серпня лікарями в Черкаському обласному онкологічному диспансері спільно з фахівцями НДСЛ Охматдит було успішно пересаджено кістковий мозок 18-річній пацієнтці від неродинного донора. 

"За останні 2 роки трансплантація в Україні зрушила з мертвої точки, де вона знаходилась понад два десятиліття, і з кожним місяцем набирає обертів. Сьогодні трансплантація - це один із пріоритетів у роботі міністерства. Ми гарантуємо оплату операцій з трансплантації, які виконані у закладах охорони здоров’я, що включені до пілота. Для пацієнта операції повністю безоплатні. Тарифи повністю ринкові, такі, що дозволяють лікарням виплатити гідну зарплату лікареві й мати кошти на модернізацію матеріально-технічної бази", - прокоментував перебіг пілотного проєкту здійснення трансплантації в Україні Віктор Ляшко.  
 
Він додав, що ​​зараз є 43 заклади, в яких МОЗ гарантує оплату операцій з трансплантації, які будуть виконані, і з них 22 заклади вже почали їх виконувати. 
 
Нагадаємо, що в межах пілотного проєкту у 2021 році вже відбулося 174 операції з трансплантації органів в Україні.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED