Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чи можливо зупинити процес старіння мозку?

Чи можливо зупинити процес старіння мозку?Дослідники вивчили механізм старіння імунних клітин, який призводить до запального процесу, а відтак є причиною більшості вікових захворювань.
Так вченими з Університету Стенфорда проводилися дослідження щодо причин розвитку вікової дисфункції імунної системи. І чи можна цей механізм уповільнити або зупинити.
 
Особливу увагу дослідники вирішили звернути на гормон простагландини Е2 (PGE2), адже попередньо уже було відомо, що з віком рівень цього гормону зростає, що своєю чергою провокує запальну активність в імунних клітинах.
 
 
Так з метою виявлення механізму запуску PGE2 запальної активності в клітинах імунної системи було досліджено:
На моделях тварин і людських клітин вчені визначили ланцюжок подій, яка призводить до дисфункціональної запальної активності в макрофагах.
Потім підтвердили, що зрілі макрофаги виробляють значно більше PGE2, ніж молоді.
Старіючі клітини володіють великою кількістю рецепторів EP2, що з'єднують пристрій з PGE2.
 
Експерименти показали, що в такому випадку старі макрофаги трансформуються, а саме запальні характеристики зникають, старі клітини омолоджуються.
 
Як результат пригнічення цього механізму у літніх мишей привело до відновлення ослаблених когнітивних функцій. В результаті вони виконували тести нарівні з молодими гризунами.
Навіть коли зв'язок PGE2 – EP2 був ізольований всередині клітин за межами мозку, за допомогою з'єднання, яка здатна проникнути через гематоенцефалічний бар'єр, все одно спостерігалися когнітивні поліпшення і скорочення запальних процесів в нейронах.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED