Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Вплив самоізоляції на мозок

Вплив самоізоляції на мозокАмериканські вчені з'ясували, що десятигодинна соціальна ізоляція підвищує прагнення до спілкування. Під час цього спостерігається підвищена активність відділів мозку, які активізуються, коли людина голодна.
Так вчені з Массачусетського технологічного інституту зробили припущення, що самотність та голод схожі для мозку, тобто компанія для людини та їжа однаково важливі.
 
Вони перевірили три експерименти й встановили, що голод і соціальна ізоляція сприяють активації однієї й тієї ж області середнього мозку, вона входить в систему винагороди та відповідає за циркуляцію дофаміну (гормону мотивації).
 
У дослідженні брали участь 40 добровольців, які не мали проблем зі здоров'ям. Всі пройшли по три тести в різні дні:
  • Під час першого тесту: кожного учасника соціально ізолювали. Десять годин вони були в кімнаті самі, з ними ніхто не розмовляв, доступу до інтернету і гаджетів не було.
  • Під час другого: учасникам заборонили їсти протягом десяти годин. 
  • Третій був найпростішим – вчені ніяк не обмежували добровольців цей день.
Після кожного з трьох експериментів учасники пройшли функціональне МРТ-сканування. Під час процедури їм показували картинки трьох типів: з людьми, які весело спілкуються, з їжею (тортом, піцою, пастою) і контрольні зображення квітів.
До картинок додавалися короткі описи. Після кожного типу зображень добровольці відповідали, наскільки вони голодні та чи хочуть спілкуватися.
 
Виявилося, що після самоізоляції учасники дійсно хотіли спілкуватися більше, точно так само, як і їсти після голодування. В обох випадках у випробовуваних знизився рівень задоволеності, їм стало менш комфортно.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED