Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

На 2021 рік тариф на екстрену медичну допомогу планується збільшити у 2,5 рази – МОЗ

На 2021 рік тариф на екстрену медичну допомогу планується збільшити у 2,5 рази – МОЗНа наступний рік у МОЗ планують підвищити тариф на екстрену медичну допомогу у 2,5 рази. Про це під час чергового прес-брифінгу розповів міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Якщо наразі цей тариф складає 164 гривні, то з наступного року ця сума має вирости до 412 гривень.

Пан Степанов також пояснив, яким чином розраховується оплата екстреної медичної допомоги закладам, які її надають. Встановлений тариф множиться на кількість людей, які наразі мешкають в населеному пункті. З отриманих грошей медичний заклад мусить заплатити зарплати працівникам, закупити пальне для машин, медичні засоби, необхідні для автомобілів екстреної медичної допомоги, тощо.

Отже, підвищення тарифу повинно прямо відобразитися на рівні зарплат медичних працівників «екстренки». І це дуже актуально, адже на їхній низький рівень вже багато років існують нарікання з боку медиків. 

За словами пана міністра, план реформування служби екстреної медичної допомоги розраховано на найближчі 3-4 роки. Він включає в себе не лише підвищення тарифу, а й складання нових схем маршрутів перевезення пацієнтів. Також буде діяти принцип екстериторіальності, коли до пацієнта зможе виїжджати бригада медиків з іншої області, якщо територіально вона знаходиться до нього найближче. Крім того, усі виклики «швидкої» будуть поділені на 4 категорії, відповідно до їх пріоритетності.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED