Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Наступного року Фонду боротьби з коронавірусом в Україні не буде

Наступного року Фонду боротьби з коронавірусом в Україні не будеУ 2021 році Фонду боротьби з коронавірусом швидше за все не буде, повідомляють у Міністерстві фінансів України. Планується провести аудит Фонду та ліквідувати його. Проте точні дати цієї аудиторської перевірки поки не повідомляються.

Днями Мінфін презентував проєкт державного бюджету України на 2021 рік. У ньому закладено майже 20 мільярдів гривень на боротьбу з епідемією COVID-19 в Україні. Ці видатки входять до загального блоку витрат на охорону здоров’я. Окремого ж Фонду на боротьбу з коронавірусом, який було створено навесні 2020 року, Україна вже не потребує, вважають у Мінфіні. У проєкті державного бюджету на 2021 рік взагалі не передбачені цільові фонди.

Перед тим, як ліквідувати Фонд, законність використання його коштів повинні перевірити. Це буде зроблено за погодженням МВФ як головного кредитора країни. Подібний аудит – одна з умов співпраці України з МВФ, зазначають у Мінфіні. Доручення про проведення аудиту Фонду вже сформоване та направлене до Державної аудиторської служби. Коли ж саме буде проведено перевірку, поки не повідомляється.

Головним розпорядником усіх коштів, закладених в державному бюджеті на боротьбу з COVID-19, буде Міністерство охорони здоров’я України.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED